Otvoren pješački prijelaz - pasarela u naselju Zalik

Otvoren pješački prijelaz - pasarela u naselju Zalik
Na svečanosti u utorak navečer simbolično je otvorena pasarela, kao i novouređeni park u neposrednoj blizini.

- Ovaj projekt započet je u posljednjem sazivu Gradskog vijeća Grada Mostara 2008.-2012. i cilj mu je, prije svega, bio osigurati nesmetan prelazak učenika preko ulice. Na žalost, taj smo projekt tek sada završili. Bilo je dosta problema oko eksproprijacije zemljišta i, evo, konačno smo dočekali da završimo ovaj izuzetno važan projekt za stanovnike Zalika - kazao je predstavnik Koordinacije udruženja građana Zalika i savjetnik potpredsjednice Federacije BiH Salem Marić.

Novoizgrađeni objekt nalazi se na sjevernom ulazu u Mostar, povezuje osnovnu školi i stambeni dio naselja Zalik, a u izgradnju je uloženo 650.000 maraka. Izgradnja je financirana iz mostarskog gradskog proračun.

Luk deniveliranog pješačkog prijelaza visok je nešto manje od 14 metara i asocira na mostarski Stari most. Širina hodnog dijela pasarele je 4 metra, rampe su u nagibne i omogućavaju lako kretanje osoba s invaliditetom.

- Ovaj dio grada u posljednje vrijeme dobio je najviše projekata. Napravila se škola, uredio se park, uređujemo prometnicu i sve su to iznimno značajni projekti. Kada do kraja završimo uređenje ove prometnice i kada za koju godinu napravimo sjeverni ulaz u grad s magistrale M-17 na dva nivoa, ovaj dio Mostara bit će na ponos svima nama - kazao je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

U neposrednoj blizini pasarele je i kružni tok na kojem se križaju Ulica maršala Tita i novosagrađena prometnica do novog mosta preko Neretve. Kružni tok dobio je suvremenu LED rasvjetu, za koju je Vlada FBiH izdvojila 110.000 maraka.

Mostarski gradonačelnik najavio je skoro završetak prometnice od novoizgrađenog mosta do kružnog toka u Zaliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Raspisan je natječaj za izvođača radova druge prometne trake. Za petnaestak dana očekujem zatvaranje natječaja, a ako ne bude žalbi, očekujem završetak radova u prvom kvartalu sljedeće godine - kazao je Bešlić.

Vecernji list