FOTO  Otvoren BauWelt u Mostaru

BauWelt, OBI
„BauWelt je novo ime na našem tržištu i želja nam je da našim posjetiteljima i kupcima pružimo najbolji kvalitet uz pristupačne cijene i da postanemo neprikosnoveni partner kako preduzetničkim kupcima tako i krajnjim potrošačima, ali i ugodno mjesto kupovine za cijelu obitelj", izjavio je između ostalog g. Leko.

BauWelt je centar gdje je na jednom mjestu moguće kupiti sve potrebno za gradnju i dom, od građevinskog materijala, rasvjete, keramike i opreme za kupaonice, mašina i alata za kuću i vrtnih garnitura, do širokog asortimana artikala za kućnu dekoraciju. Preko 40.000 artikala njemačke kvalitete na 6.000 kvadratnih metara prodajnog prostora.

Ovom prilikom, generalni direktor BauWelta je uručio predstavniku Doma za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba Stolac, vaučer o donaciji robe za opremanje prostora i kreativni rad i razvoj štićenika Doma u vrijednosti od 5.000 KM. „Nadam se da ćemo na ovaj način štićenicima Doma omogućiti bolje uvjete života i barem malo uljepšati njihovu svakodnevnicu", dodao je g. Leko prilikom dodjele, stoji u priopćenju.

Brojni posjetitelji su imali priliku zabaviti se tokom dana uz mnoštvo zabavnih sadržaja i nagradnih igara, te se uvjeriti u širok izbor i kvalitet ponude novootvorenog centra. Nakon Mostara, svoja vrata BauWelt otvara i u Banja Luci, 5.4. 2014