FOTO  Otvaranjem Mepasa Mostar postao trgovački centar regije

...žitelji grada na Neretvi nisu se mogli potužiti na ponudu markirane robe svjetskih brendova. Otvaranjem Mepas Malla ponuda je uvelike povećana, i Mostar je u pravom smislu riječi postao trgovački regionalni centar. Za vrijeme našeg jučerašnjeg posjeta Mepasu u okolini centra zamijetili smo veliki broj registracijskih pločica iz Hrvatske što je dokaz da je veliki tržni centar u Mostaru privukao mnoge iz susjedne zemlje. Na jednom od parkinga udaljenom nekoliko stotina metara od Mepasa zatekli smo cijelu obitelj iz Vrgorca koji su došli da posjete Mepas. Glava obitelji, čovjek srednjih godina koji se predstavio kao Mirko rekao nam je: "Mostarci zaista mogu biti sretni što su dobili ovakav objekat. Mi to u Dalmaciji nemamo, a došao sam ovamo sa cijelom obitelji (supruga i dvoje djece) jer mi je kum koji je bio tu na otvaranju ispričao da je centar fenomenalan. Zadržali smo se u centru nekoliko sati, a sasvim sigurno ćemo doći opet čim mognemo. U centru ima robe za svačiji ukus, a što je nama puno važnije cijene su puno povoljnije nego kod nas u Hrvatskoj". 

Na naš upit kako će sve što su kupili prenijeti preko granice, uglas odgovaraju da nemaju nikakvih problema sa prelaskom granice, te da će čak tražiti povrat PDV-a na kupljenu robu.

Osim te obitelji iz Vrgorca u okolini centra , ali i samoj garaži Mepasa zamijetili smo na desetine vozila sa hrvatskim registracijskim pločicama, a sudeći po naglasku posjetitelja centra dobar dio njih je stigao i iz Bosne. Svi oni su došli u Mostar potrošiti svoj novac, i tako su ga učinili pravim regionalnim trgovačkim centrom.

Naravno da ovo ima i drugu stranu priče, a ona je u ovom slučaju parking. Jedan naš čitatelj nam se požalio da je otkako je otvoren Mepas nemoguće pronaći parking plac u okolini. "Živim u ulici Kneza Višeslava i otkako je otvoren Mepas premija mi je pronaći parkinhg u svom naselju. Svaka čast na otvaranju Mepasa, ali mi stanari okolnih zgrada bit ćemo prisiljeni postaviti rampe na ulaze u svoja dvorišta. Neka gospoda koja imaju novac da troše po trgovačkim centrima izdvoje još par maraka za plaćanje parkinga, a ne da prave prometni kolaps ostavljajući svoje limene ljubimce po tuđim dvorištima".

Bilo kako bilo, Mostar od prošlog petka više nije isti. Građani, kao građani. Nekome se svo to sviđa, a drugima baš i ne, ali je činjenica da je grad na Neretvi postao trgovački centar Hercegovina, ali i dobrog dijela Dalmacije. Ko voli neka izvoli.

hercegovina.info