Osuđeni Sarajlija brani optuženog za razbojstvo na veletržnici kod Čapljine

Kako stoji u optužnici, koju zastupa tužitelj Predrag Tomić, Adis Gabela je zajedno s Mirzom Klačarom i Alijom Glavinićem, koji su sporazumno priznali krivnju prošle godine, te Adnanom Bajrićem, koji je u bijegu, na veletržnici u Tasovčićima izvršili razbojstvo nad Ivanom Bebekom te mu oteli oko 22.000 maraka, a novac kasnije međusobno podijelili.

Pred Vijećem ovog suda, kojim predsjedava sudac Hamo Kebo, saslušan je 26-godišnji svjedok Mirza Klačar iz Sarajeva koji je priveden iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica. On je ovom prilikom, uz ostalo, ustvrdio da optuženi Gabela nikako nije bio u vrijeme razbojstva na veletržnici u Tasovčićima.

Po njegovim riječima, optuženi Gabela se pred Tasovčiće dovezao s Glavinićem u osobnom vozilu peugeot te je svu trojicu, nakon razbojstva, "pokupio" na magistrali, gdje su on, Glavinić i Bajrić ostavili renault 19 s kojim su bili na mjestu razbojstva.

Sporazumom o priznanju krivnje, prošle godine Mirza Klačar je osuđen na dvije i pol godine, a Alija Glavinić na 1,8 godina zatvora.

pogled.ba