Osnovana Udruga malih dioničara djelatnika Aluminija d.d. Mostar

Jednoglasno je predsjednikom imenovan Nebojša Gvozdenović, dopredsjednicom Mira Vidačak, a tajnikom Udruge Smiljan Matanović.

- Cilj je ove udruge očuvanje osobnosti i cjelovitosti našega Aluminija, s naglaskom na očuvanje i zaštitu interesa članova Udruge koji su dioničarima i odnosno ili djelatnicima naše Tvornice. Smjernice svojega rada do u tančine ćemo precizirati pripadajućim dokumentom, a već sada mogu kazati kako ćemo pomagati svojoj tvornici u upoznavanju javnosti s istinitim podacima o svemu što se događa u njoj i u svezi s njom. Organizirat ćemo, s tim ciljem, javne tribine, pokrenuti svoju mrežnu stranicu i, vrlo brzo, osposobiti svoje prostorije unutar Aluminija, a sve kako bismo zajednički razvijali svijest o potrebi suradnje i zajedničkoga rada osoba koje su vezane za Aluminij i kojima je Aluminij na srcu - kazao nam je predsjednik Gvozdenović.

Osim odabira upravljačkih tijela, osnivači su danas usvojili i Statut Udruge, ovlastili predsjednika za zastupanje Udruge te donijeli Odluku o pokretanju postupka za upis Udruge DIAL u Registar udruga.

Istaknuvši kako je, posebnom odlukom, utvrđeno kako članarina za razdoblje do kraja tekuće, kao i za 2014. godinu, ne će biti naplaćivana, predsjednik je pozvao dioničare i djelatnike Aluminija na omasovljenje članstva. Pojedinosti o postupku učlanjivanja bit će objavljene u predstojećemu razdoblju, putom službene mrežne stranice Aluminija, čim bude dovršen postupak registriranja Udruge, kao i opremanje službenih prostorija Diala unutar tvorničkoga kruga, a adresi Baćevići bb Mostar.