Organiziran prijevoz do Aluminija za ponedjeljak

Organiziran prijevoz do Aluminija za ponedjeljak
Rukovoditelj Službe zajedničkih poslova Aluminija Jure Sušac pojašnjava kako će sutra (ponedjeljak, 6. veljače 2012. godine) svi djelatnici Aluminija (i smjenski i oni koji rade prvu smjenu) na posao ići zajedno te kako na autobusnoj postaji na vrhu Ulice kralja Tomislava, točnije na križanju Tomislavove s Rudarskom ulicom, trebaju biti u 6 sati, kada autobusi kreću.

Trenutačan je plan prometovanja autobusne kolone sljedeći: vrh Ulice kralja Tomislava - Ulica kneza Višeslava (pokraj Vatrogasne postaje) - Ulica kralja Tvrtka (pokraj Galerije Aluminij) - Trg hrvatskih velikana - Ulica kneza M.V. Humskoga (pokraj Doma zdravlja Mostar) - Ulica hrvatskih branitelja (pokraj AC crpke) - Aluminij. Ukoliko ne dođe do novih padalina koji bi poremetili raspored, autobusi će kupiti djelatnike i po naznačenim ulicama, ali je zasad jedino moguće jamčiti sigurnost mjesta polaska, pošto će vozači mijenjati predviđeni smjer ukoliko dođe do pojave preprjeka na spomenutim ulicama.

Ovim putem ističemo kako je sutra normalan djelatni dan, ali nikako ne preporučamo krenuti prema Aluminiju privatnim vozilima, jer djelatnici javnih gradskih službi do ovoga trenutka uopće nisu čistili Put za Aluminij. Snježni je smet, isključivo snagama Aluminija, razgrnut samo za širinu jednoga vozila i susret autobusa s vozilom iz protivnoga smjera ili, ne dao Bog, zaglavljenje osobnoga vozila na cesti, značio bi ponovni kolaps. Nadalje, u potpunosti je blokiran i pristup tvorničkomu parkiralištu.

Ovaj raspored kretanja autobusa prema Aluminiju vrijedi samo za ponedjeljak, 6. veljače, a djelatnici će u Tvornici biti upoznati s načinom komunikacije s Aluminijem za sljedeće dane. Svakako molimo poštovane medije za prijenos ove informacije zbog velikoga broja naših djelatnika, ali i kolege za međusobno obavještavanje, stoji u pripopćenju Aluminija.