Oko 70 građana i danas prosvjedovalo u Mostaru

Mostar, prosvjedi, Mostar, prosvjedi, Mostar, prosvjedi, plenum građana, prosvjedi, BIH, zahtjevi, plenum građana, Mostar, Mostar, prosvjedi, Mostar, prosvjedi, Mostar, prosvjedi
Na današnjem skupu nije sudjelovao neformalni vođa mostarskih prosvjeda Muharem Hindić Mušica kojemu je, kako su kazali prosvjednici, pozlilo oko 16 sati te je hospitaliziran u Regionalnom medicinski centar "Dr. Safet Mujić".

- Mušici se oko 16 sati naglo pogoršalo stanje, zamutio mu se vid i počelo mu se mantati te je odmah odvezen u bolnicu - kazao je prosvjednik Nadir Frlj, koji je Hindićevo loše zdravstveno stanje povezao s prekjučerašnjim incidentom, kada je uz uporabu svladan i priveden u policijsku postaju.

Hindić je jučer nakon puštanja iz pritvora izjavio kako ga je policija tukla i da su mu pokušali slomiti ruku. Pokazao je lijevu ruku koja je bila vidno otečena.

U vezi prekjučerašnjeg prosvjeda, danas su dvojica prosvjednika dobili prekršajni nalog prema kojem moraju platiti po 500 maraka kazne jer su policajcima uzvikivali "fašisti".

Prosvjednici su najavili kako će i dalje nastaviti s prosvjedima, poručivši kako ih "represija samo jača".

Za sutra u 12 sati najavljeno je okupljanje pred zgradom Skupštine HNŽ-a gdje će predstavnici Plenuma građana i građanki Mostara pročitati svoje zahtjeve, a za 17 sati najavljen je prosvjed na Španjolskom trgu.

FENA