Oko 70 građana i danas prosvjedovalo u Mostaru

Oko 70 građana i danas prosvjedovalo u Mostaru
Na današnjem skupu nije sudjelovao neformalni vođa mostarskih prosvjeda Muharem Hindić Mušica kojemu je, kako su kazali prosvjednici, pozlilo oko 16 sati te je hospitaliziran u Regionalnom medicinski centar "Dr. Safet Mujić".

- Mušici se oko 16 sati naglo pogoršalo stanje, zamutio mu se vid i počelo mu se mantati te je odmah odvezen u bolnicu - kazao je prosvjednik Nadir Frlj, koji je Hindićevo loše zdravstveno stanje povezao s prekjučerašnjim incidentom, kada je uz uporabu svladan i priveden u policijsku postaju.

Hindić je jučer nakon puštanja iz pritvora izjavio kako ga je policija tukla i da su mu pokušali slomiti ruku. Pokazao je lijevu ruku koja je bila vidno otečena.

U vezi prekjučerašnjeg prosvjeda, danas su dvojica prosvjednika dobili prekršajni nalog prema kojem moraju platiti po 500 maraka kazne jer su policajcima uzvikivali "fašisti".

Prosvjednici su najavili kako će i dalje nastaviti s prosvjedima, poručivši kako ih "represija samo jača".

Za sutra u 12 sati najavljeno je okupljanje pred zgradom Skupštine HNŽ-a gdje će predstavnici Plenuma građana i građanki Mostara pročitati svoje zahtjeve, a za 17 sati najavljen je prosvjed na Španjolskom trgu.

FENA