OKC Abrašević nije organizator prosvjeda u Mostaru

Mostar, prosvjed, prosvjedi, HSPF,  rezolucija o Bosni i Hercegovini, Europska unija, prosvjedi, španjolski trg, Mostar, prosvjedi, Abrašević, Mostar, prosvjedi, Mostar, prosvjed, prosvjedi, prosvjednici, prosvjedi u bih, Treći entitet, janko bekić, prosvjedi, zahtjevi prosvjednika, plenum građana, prosvjedi u bih, španjolski trg, plenum građana, BIH, izbori, Mostar, prosvjedi, Mostar, plenum građana, prosvjedi, Mostar, prosvjedi, prosvjedi, Mostar, prosvjednici, peticija, potpisivanje peticije, Bošnjaci
...OKC Abrašević ovim putem želi obavijestiti javnost i medije o sljedećem:

OKC Abrašević nije organizator prosvjeda u Mostaru, te pojedinci i pojedinke, zaposlenici, volonteri i posjetitelji Abraševića u manjoj ili većoj mjeri, u svoje vlastito ime i na svoju vlastitu savjest i odgovornost, sudjeluju u istim.

Obavijest koja je jučer kružila na društvenim mrežama i pojedinim medijima, a koja poziva građane da ne izađu na mirni prosvjed u 13.00sati te koja je pozivala građane na plenum u Abrašević u utorak 11.2. u 17.00 sati je podvaljena i netočna te je ovim putem opet demantiramo, a ovu namjeru obeshrabrenja građana da javno izraze svoj prosvjed oštro osuđujemo. OKC Abrašević podržava svaki pokušaj građana da ustanu za svoja prava i ne odriče nikome demokratsko pravo na prosvjed.

Također napominjemo da je Abrašević, kao i tijekom proteklih 10 godina, i dalje otvoren za pozitivne građanske i omladinske inicijative, te da ćemo u skladu sa svojim mogućnostima otvoriti prostor građanima za konstruktivni dijalog i susret, bilo u formi plenuma ili nekoj drugoj formi, ali sve u izričitom dogovoru sa OKC Abraševićem, što do sada nije bio slučaj.

Nakon 10 godina našeg postojanja i zalaganja za dostojanstveni Grad, osuđujemo svaku aktivnost koja ide u smjeru širenja histerije, raspirivanja straha od mogućih sukoba i nasilnih dejstava, a koje su proteklih dana prevladavale u medijskom i javnom diskursu.

Također osuđujemo uhićenja i zastrašivanja nedužnih sudionika prosvjeda u Mostaru, brojne pokušaje manipulacije, dezinformacije, zastrašivanja i demoralizacije prosvjednika, kao i pokušaj zabrane demokratskog prava na javna okupljanja građana Mostara.

Sve medije i pojedince molimo da kao jedine relevantne i istinite informacije vezane za OKC Abrašević, smatraju one koje dolaze isključivo putem službene stranice, službene e-mail adrese, te putem službenih priopćenja.