OHR bez želje i utjecaja, stranke bez kompromisa - Mostar bez budućnosti

Mostar, Hum, brkanovo brdo, Zločin, uborak, ratni zločin, sutina, film festival, Mostar, Vrgorac, posao, Mostar, krah, Mostar, turisti, sladoled, humanitarne akcije i apeli, Mostar, kantarevac, delikventi, Mostar, bande, nestanak, Mostar, Darjana Stančević, vehabije, BIH, Mostar, mladić, mrtav, Mostar, Hrvati, Mostar, statut, izbori, Mostar, statut, ustav, Mostar, budućnost, prava, Mostar, seks, Mostar, OHR, statut, Mostar, OHR, rješenje, statut, Mostar, OHR, Grad Mostar, Gradska uprava Mostara, Mostar, SDA BIH, OHR, prijevoz, učenici, Mostar, ugostitelji, petak, kordinacija udruga, antifa, Radmila Komadina, Mostar, popis, BIH, Vlada HNŽ, Mostar, proračun, OHR, Mostar, život, Zoran Perić, Mahira Alikalfić, SDP Mostar, Mostar, Gradska vijećnica Mostar, Gradska uprava Mostara, Katarina Zovko Ištuk, Mostar, pjesma, Katarina Zovko Ištuk, Mostar, Mostar, biseri, Katarina Zovko Ištuk, HNŽ, Vlada, Vlada HNŽ, df bih, Mostar, govor mržnje, Mostar, ante mostar, žene, Mostar, Katarina Zovko Ištuk,
Neslužbene informacije govore kako u OHR-u smatraju da je pomak što predstavnici SDA više ne koriste visoke tonove u razgovoru s Roderickom Mooreom i ostalima, a kakvo je stvarno stanje govori i podatak da SDA još uvijek nije dostavio svoj prijedlog rješenja za Mostar, piše vecernji.ba

I dok su stranci sretni što Hadžiomerović i ostali više ne viču na njih, s druge strane se od Hrvata traži da odustanu od svoga prijedloga i pristanu na još jednu podjelu Mostara. Neslužbeno, hrvatski su predstavnici sugovornicima iz OHR-a poručili da više ne trebaju tratiti njihovo vrijeme ako ne donesu konkretne stavove bošnjačkih predstavnika na stol, te ako ne budu napravljeni određeni pomaci.

Sasvim je jasno da OHR više nema utjecaj kao što je to bilo npr. kada je Paddy Ashdown nametao Mostaru luđačku košulju u obliku Statuta, a što je i danas najveći problem grada na Neretvi.

Još uvijek nije poznato kada će pregovori biti nastavljeni, te se još uvijek ne razmišlja o zajedničkom sastanku predstavnika stranaka. Također, sve donedavno se razmatralo o uvođenju u proces članova stručne skupine za promjenu Statuta Mostara, ali kako doznajemo, članovi te skupine postavljaju pitanje tko im daje mandat da razgovaraju o ovoj temi.

Sve više postaje jasno kako je OHR u cijeli proces ušao nespreman, a kako političari nikada nisu bili spremniji za dugotrajne i tvrde pregovore. Upravo zbog toga nitko ne zna kako problem Mostara riješiti u razumnom roku.