OHR: Bešlićeva odluka o proračunu je jednostrana

Vjerojatno je gradonačelnik Bešlić bio motiviran željom da osigura funkcioniranje grada i pomogne obiteljima koje računaju na plaće i usluge koje pruža Grad. U isto vrijeme, proglašenje proračuna je posljednji u nizu jednostranih koraka koje su napravile strane u Mostaru. Visoki predstavnik je upozorio da ovaj čin može dodatno produbiti pravne nejasnoće u Mostaru, rečeno je danas Feni iz OHR-a.

Iz Ureda visokog predstavnika poručuju da se sve stranke trebaju fokusirati na traženje sveobuhvatnog političkog kompromisa koji bi uvažio odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Unutar ovog okvira se može postići dogovor i o svim drugim pitanjima koja muče ovaj grad, uključujući financiranje, smatraju u OHR-u.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić proglasio je u ponedjeljak proračun Grada Mostara za 2013. godinu.

Kako je izjavila predsjednica Sindikalne organizacije Gradske uprave Mostara Ivana Marić nakon sastanka predstavnika Sindikalnog vijeća i gadonačelnika, ako ne dođe do intervencije visokog predstavnika na donošenje proračuna Grada Mostara, proračun će nakon tri dana stupiti na snagu, a njegovi korisnici mogu očekivati isplatu svih naknada krajem ove ili početkom idući tjedan.

Fena