Održana tribina Studenskog Zbora Sveučilišta u Mostaru „Gdje će ići mojih 10 maraka?“

Održana tribina Studenskog Zbora Sveučilišta u Mostaru „Gdje će ići mojih 10 maraka?“

Ovaj naziv odnosi se na obaveznu uplatu u početku akademske godine, koji studenti moraju izvršiti prema ovom predstavničkom tijelu svih studenata. Cilj tribine bio je da studenti sudjeluju u stvaranju proračuna te daju ideje koje bi poboljašale rad kako Studentskog zbora tako i svih fakulteta.

Predsjednik zbora Marko Džoić predstavio je plan i program novog saziva Zbora.

"Plan i progam objavljujemo upravo kako bi se motivirali da se radni odnos poveća i kako bi nas pratili, te davali nove ideje", rekao je Džoić.

Na tribini osim članova Predsjedništva nazočili su i brojni studentski predstavnici,  studenstski pravobranitelj te koordinator za suradnju sa studentskim organizacijama.

Također, kratko se obratila i Vesna Kazazić, rektorica pravnog fakulteta koja je dodala kako se nijedna odluka ne donosi samostalno bez njenog nadzora.

Zbor će nastaviti i ove godine realizirati razne studentske projekte različitog karaktera, omogućit će financijsku, tehniču i logističku podršku.Sve prijedloge, ideje ili pritužbe studenti su mogli anonimno ubaciti u kutije na kraju tribine. Kako su za kraj kazali iz Zbora svaki mjesec će na web-stranicu stavljati mjesečna izvješća na što su trošili novac i uvid koliko novca ima na računu.

hercegovina.info