FOTO  Održana svečanost za nove studenate Sveučilišta u Mostaru

Sveučilište Mostar, fakultet
Rektorica Ostojić je brucošima naglasila da od danas postaju akademski građani i da će se susretati s novim načinom života. „Jedna talijanska izreka kaže Tko se zaustavi taj je izgubljen! I zaista na ovom akademskom putu koji započinje danas, doživjet ćete mnoge uspone, ali i padove, uspjehe i razočarenja, radovat ćete se, ali ćete ponekad i tugovati. Sve je to sastavni dio studiranja, ali i života uopće", rekla je rektorica Ostojić.

Brucošima se obratila i Janja Marušić, predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru koja je poručila da im je Studentski zbor od sada svaki dan na raspolaganju. „Želim da vam vaš rad, trud, marljivost i upornost što prije donesu plodove, da na Sveučilište gledate kao obitelj gdje će se uspjeh cijeniti, gdje ćemo skupa ispravljati greške i truditi se biti najbolji", rekla je predsjednica Marušić.

Nakon svečanosti u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača, brucoši su se rasporedili po fakultetima koje su odabrali, gdje je upriličeno obraćanje dekana i predstavljanje osoblja, pročelnika i tajnika odjela određenog fakulteta.

Foto i tekst: treci.ba