FOTO  Održana svečana sjednica Senata Sveučilišta u Mostaru

senat sveučilišta, sjednica
Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić otvorio je svečanu sjednicu te je definirao više strateških pravaca posebno izdvojivši tri ključna izazova: integraciju Sveučilišta, izradu nove strategije i financijsku stabilnost Sveučilišta.

„Integraciju Sveučilišta kao ključni izazov provest ćemo kroz znanstvene i akademske procese tražeći najoptimalniji model kao platformu za raspravu. Nova strategija bit će temelj našeg Sveučilišta u budućnosti, a s tim je usko povezana i financijska stabilnost", poručio je rektor Tomić.

Dobitnici zvanja professor emeritus su prof. dr. sc. Vojo Višekruna i prof. dr. sc. Željko Šuman.

Rektorove nagrade dodijeljene su za 25 najboljih studenata Sveučilišta u Mostaru-

U sklopu svečanosti dodijeljen je počasni doktorat Sveučilišta u Mostaru predsjedniku Opće skupštine UN-a dr.sc. Miroslavu Lajčaku koji se obratio videopozivom iz New Yorka.

„Veliku nadu ulažem u vas mlade, vi niste samo budućnost ove zemlje, vi ste njezina sadašnjost", izjavio je Lajčak te istaknuo kako Sveučilište u Mostaru predstavlja čvorište ideja otvarajući vrata studentima iz svih zajednica.

Rektor prof. dr. Zoran Tomić dodijelio je 20 plaketa Sveučilišta u Mostaru kao znak zahvalnosti za izuzetan doprinos razvoju Sveučilišta kroz istaknuti rad na znanstvenom, nastavnom i stručnom polju te širenju ugleda Sveučilišta kod nas i u svijetu.

sve-mo.ba