Održana sjednica Stožera Civilne zaštite Grada Mostara - 08.07.2013

Stožer je stoga uputio apel građanima da u ovim ljetnim mjesecima sa više pozornosti pristupaju svim radnjama koji mogu dovesti do izbijanja požara kao i da se lako zapaljive materije odlažu na propisani način.

Stožer je zaključio da se Elektroprijenosu BiH uputi zahtjev da osigura postavljanje trafostanice neophodne za uspostavljanje elektroenergetskog prstena oko Mostara.

Također, iskazana je velika zabrinutost učestalim krađama koje ugrožavaju urednu elektroenergetsku opskrbu i sigurnost elektroenergetskog sustava.

Zahtjeva se od nadležnih službi Grada Mostara, a naročito od Službe za inspekcijske poslove da u idućem razdoblju pojačaju svoj rad, a od gradskog Vodovoda da osigura punu ispravnost hidrantske mreže na području cijelog grada.

Stožer civilne zaštite Grada Mostara upozorava sve pravne osobe du su dužna poduzeti preventivne mjere zaštite od požara što uključuje naročito redovito čišćenje i održavanje svih dvorišta i prostora koje koriste te osiguravanje protupožarnih putova.

Građani su pozvani da blagovremeno obavještavaju o svim eventualnim opasnostima od izbijanja požara ili samog požara na telefon 123 koji je dostupan 24 sata ili telefon broj: 558 253 do 16 sati, navodi se u priopćenju.