FOTO  Održana promocija knjige poezije 'Moja Hercegovina' Daniele Škegro

Daniela Skegro promocija knjige

...u Mostaru s početkom u 19 : 00 sati predstavljena knjiga poezije Moja Hercegovina mostarske spisateljice i glazbenice Daniele Škegro. U programu predstavljanja knjige sudjelovao je mostarski pjesnik Ivan Vrljić, inače recenzent knjige, te spisateljica Marija Lovrić Crnjac. Voditeljica programa bila je Marija Ćeškić.

Glazbeni dio večeri upotpunili su gosti u programu , KUD Rodoč.

Inače, Daniela Škegro rođena je u Mostaru. Poznata je glazbenica i kantautorica. Učesnica je mnogih Međunarodnih festivala zabavne glazbe na kojim je višestruko nagrađivana. Pjesmu ''Dijete sa Neretve'', poklonila je svom gradu i svojoj Hercegovini''. Dosad je sudjelovala na niz književnih manifestacija širom regije. Piše i kolumne koje su rado čitane, pogotovo u dijaspori. Dosad je objavila dvije knjige, zbirku citata , misli i izreka ''Ja sam taoc svojih želja - JMBD1'' te zbirku poezije Samo žena - JMBD2..

Po riječima recenzenta mostarskog pjesnika Ivana Vrljića Moja Hercegovina je knjiga čovjekovoga senzibiliteta, svojevrsna opomena ljudskom karakteru na nedostatke koje treba izbjeći ili popraviti, poglavito kada autorica govori o odlascima mladih iz matične domovine. Pjesnički motivi poput šipka, trešnje i masline više su od klišeja i stereotipne forme. Oni su obzor pjesnika i ljudske nade da Hercegovina postoji unatoč svim nevoljama i strahotama koje su je zadesile u minulim desetljećima i stoljećima, smatra on.

Recenzentica Tina Laco smatra da Daniela Škegro svojom patriotskom poezijom pokušava u nezaustavljivom očaju prolaznosti zamrznuti jedan trenutak u kojemu će, svaki put iznova , svakim novim stihom, svakom novom himničkom minijaturom, oslikati i oživjeti bogatstvo hercegovačkoga pejzaža mitološke ljepote, s jasnom tendencijom da preko već poznatih i ustaljenih motiva, ali sa zanosom rastućega intenziteta i pjevom zaštitničko- borbenoga instinkta mantra ''moja ponosna mila Hercegovina'' snažno odzvoniti u ušima svih onih u domovini , a osobito onih izvan nje.