FOTO  Održana izborna skupština GO Mostar HDZ1990

Na skupštini je prisustvovalo 105 izaslanika koji su izabrali novi saziv gradskog odbora Mostar HDZ1990. Predsjednik GO Mostar HDZ1990 Slaven Raguž je tom prigodom podnio izvješće o dosadašnjem radu odbora.

„Svjesni smo reputacije koju HDZ1990 ima, osobito nakon što je ova stranka prespavala svoj četverogodišnji mandat na vlasti, te nakon toga, napravila niz neprincipijelnih koalicija u cilju zadovoljavanja apetita za pozicijom pojedinaca iz vrha stranke. U trenutku kada je 2010. godine ova ekipa GO Mostar HDZ1990 krenula u aktivniji angažman u političkom djelovanju, s pravom, su nam govorili da nam je perspektiva ista kao onima koji su 1945. ulazili u snage osovine. Međutim, svojim djelovanjem u ove tri godine našeg mandata uspjeli smo unijeti jednu dodatnu dimenziju u političkom djelovanju, ne samo na lokalnoj razini, nego i više." u svom izlaganju je između ostalog iznio g. Raguž.

Prezentirani su projekti gradskog odbora urađeni u posljednje tri godine, od kojih su posebno izdvojeni projekti financiranja asfaltiranja pojedinih lokalnih prigradskih prometnica u gradu, obnove nekoliko igrališta u gradu, organiziranja humanitarnih koncerata, sajmova poljoprivrede i dr. Također, članovi gradskog odbora autorski su sudjelovali u izradi niza prijedloga koji su išli ispred hrvatskog naroda na višim razinama, od čega treba izdvojiti prijedloge izmjena izbornih pravila za Mostar, kao i reformi po pitanju odluke Sejdić Finci. Činjenica da je GO Mostar HDZ1990 autorski sudjelovao u izradi ovih dokumenata, dovela je do toga da se aktivno komunicira, na redovitoj osnovi, s najvišim diplomatskim korom u BiH.

Novi saziv gradskog odbora je sačinjen u velikoj većini od strane mladih ljudi iz grada, što je znak da je mlađa generacija krenula pokazivati zube i počela uzimati stvari u svoje ruke. Kao cilj u budućem radu je postavljen zadatak da se kroz projekte i konkretne aktivnosti maksimalno da prostor i perspektiva mlađoj generaciji da dođe do zraka, ne zaboraviti nikada nacionalne interese svoga naroda, ali maksimalno se distancirati od politike koja te iste nacionalne interese iskorištava u cilju osobnog bogaćenja i zadovoljavanja primitivnih interesa.

„Mislim da smo u dosadašnjem radu u ove tri godine jasno dali do znanja da se ne bojimo nikome pogledati u oči i reći u lice sve ono što ne valja i nije u redu, bilo kad se radi o intersdžijama iz naše stranke, bilo da se radi o parazitima iz ostalih stranaka koji ustavnu neravnopravnost Hrvata u BiH koriste za zadovoljavanje apetita za poziciju, osobnih interesa, a ništa ne rade za konkretno i dugoročno rješenje hrvatskog pitanja u BiH na suštinskoj razini" rekao je Slaven Raguž.

Novi gradski odbor čine članovi:

Slaven Raguž, Silvio Bubalo, Vedran Barbarić, Radoslav Dodig, Petar Pehar, Mate Lasić, Igor Zovko, Dario Marinović, Mario Miličević, Danijela Vidović, Ivica Barbarić, Zdravko Kuzman, Frano Ljubić, Ivica Zadro, Mirko Bazina, Željko Šunjić, Zdravko Ćorić, Bojan Stanić, Zdenka Krešić, Zoran Sopta, Ivica Raspudić, stoji u priopćenju HDZ-a 1990.