FOTO  Održana akcija čišćenja Neretve i starog grada Mostara

Akcija je izvedena uz pomoć Kajakaškog, Ronilačkog i Kluba sportskog penjanja "Neretva", Kluba podvodnih aktivnosti "Explorer", Sportske ekološke udruge Hercegovine, Interventne spasilačke službe i Hercegovačke gorske službe spašavanja, a generalni pokrovitelj akcije je Turistička zajednica HNŽ.

Zamjenik direktora Turističke zajednice HNŽ-a Semir Temim kazao je u izjavi za Fenu kako odnos prema starom gradu nije ni blizu onakav kakav bi trebao biti te da stari grad ne zaslužuje da se ne čisti i da bude prljav.

Naglasio je kako je u današnjoj akciji sudjelovalo oko stotinjak članova klubova i udruženja te da je za kratko vrijeme urađeno dosta toga, oprane su sve ulice u starom gradu, a ronioci su očistili korito rijeke Neretve te ušće Radobolje u Neretvu.

 "Turistička zajednica je prepoznala važnost ove akcije, a njeni rezultati su itekako vidljivi", kazao je Temim.

Član novoosnovanog Udruženja građana "Stari most" Adis Kapetanović kazao je kako je ovo njihova prva akcija te izrazio zadovoljstvo odazivom građana.

Po njegovim riječima, ovo udruženje će organiziranjem zajedničkih akcija i u budućnosti voditi računa o čistoći starog grada jer, kako je kazao, bitno je da se ljudi koji tu žive i rade probude i da shvate da je Stari most i stari grad dio sviju nas.

"Imamo jedan biser i trebamo ga čuvati", poručio je Kapetanović.

Foto: Jarac/HERCEGOVINA.info