FOTO  Održana 2. radna sjednica Predsjedništva Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru

Održana 2. radna sjednica Predsjedništva Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru

...održana je druga radna sjednica Predsjedništva Studentskog zbora koja je započela minutom šutnje u počast četvero tragično preminulih studenata sredinom prosinca prošle godine.

• NOVI STUDENTSKI KOORDINATORI: ENA MILOŠ I ISABELA VRAČEVIĆ
Na sjednici su nakon temeljite rasprave o svim kandidatima koji su pristupili natječaju odabrani novi studentski koordinatori. Dužnost koordinatora za rad i komunikaciju sa studentskim udrugama i organizacijama u ovoj akademskoj godini obnašat će Ena Miloš (FPMOZ), dok će koordinatorica ureda za međunarodnu suradnju biti Isabela Vračević (FSR). Ovim putem zahvaljujemo se svim kandidatima koji su pristupili natječaju.
• OD OŽUJKA DO LIPNJA JOŠ SADRŽAJNIJI "DANI STUDENTSKOG ZBORA"
Studentski zbor započeo je s intenzivnim pripremama za organizaciju svog najvećeg projekta, manifestacije „Dani Studentskog zbora". Od ove godine planiran je raniji početak kako bi se studentima kroz nekoliko mjeseci ponudio još kvalitetniji i sadržajniji program za svakoga. Program će započeti s prvim danima mjeseca ožujka i za razliku od lani potrajati kroz travanj i svibanj i to slijedećim tempom:
1.Kulturni i zabavni sadržaji - ožujak,
2.Edukacijski sadržaji - travanj,
3.Sportski sadržaji - svibanj,
4.Veliki koncert zatvaranja - lipanj.
• NOVI TEČAJEVI IZ TALIJANSKOG JEZIKA I INFORMATIKE
Novost je i da će se od ove akademske godine uz definitivno najpopularnije tečajeve znakovnog i stranih jezika dodati još dva: tečaj talijanskog jezika i tečaj informatike čime bi se ukupna edukativna ponuda studentima povećala na devet različitih tečajeva. Za razliku od prošlih godina planirano je poboljšanje same kvalitete izvođenja tečajeva pa je predviđeno i dulje trajanje nastave u razdoblju od dva i tri mjeseca.
• OD OŽUJKA KREĆE MALONOGOMETNA SVEUČILIŠNA LIGA
Započele su i pripreme za početak održavanja Malonogometne sveučilišne lige koja kreće od ožujka,a trenutno se dogovara sustav natjecanja, propozicije pravila. Cilj pokretanja lige po uzoru na ostala Sveučilišta jest probuditi sportski duh studenata i održavati sportska natjecanja kontinuirano kroz cijelu akademsku godinu u ambijentu zajedništva.
• GRAD MOSTAR PODRŽAO PROJEKT OBNOVE IGRALIŠTA "VOJNIČKO"
Predsjednica Janja Marušić je izjavila da se projekt obnove sportskog igrališta (Vojničko) u prostoru kampusa odvija planiranim tempom.Grad Mostar financijski je podržao vrijednu inicijativu studenata putem uspješno apliciranog projekta na natječaju. Unatoč još trenutačno skromnom budžetu, ali s velikim entuzijazmom nadamo se da će i ostale institucije ne samo u gradu Mostaru već i u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i šire prepoznati inicijativu obnove igrališta u prostoru kampusa koji će poslužiti svim građanima grada Mostara, ponajviše studentima. Stoga pozivamo sve zainteresirane da se u bilo kojem trenutku priključe ovom zajedničkom projektu.