Odlazimo i to je definitivno

Ova odluka je postala još čvršća nakon izjave resornog ministra Esada Dželilovića da ne vidi razloga ni potrebe komentirati ostavke  spomenutog vodstva Univerziteta. Nakon toga je sve postalo jasnije da Vlada nema namjeru razmatrati zahtjeve vodstva Univerziteta te da slijede ostavke.  
Sve smo pokušavali i uzalud


- U ponedjeljak ćemo predati naše ostavke, ne pada nam na pamet “bosti se s  rogatim”. Što smo imali reći, rekli smo. Odlazimo i to je definitivno. Sve smo pokušavali, bili otvoreni za suradnju, no Vlada se nijednom nije sastala kako bi riješila problem, umjesto da razgovaraju s nama, oni su se počeli baviti spletkama, animirati Sindikat osnovnog i srednjeg obrazovanja, jednostavno, ovo je previše, kazao je Džubur. Tvrdi kako mu je sve ovo narušilo zdravstveno stanje i dodatno ga animiralo da odustane, jer je ipak obitelji najpotrebniji. Dodaje kako je za sav svoj trud dobio samo ignoriranje te naglašava kako je čak sad i Sveučilište shvatilo da ni oni nisu u dobroj situaciji, no da su pokušali zajedno nešto promijeniti, zasigurno bi uspjeli, ali sada je već kasno.  

Poželio sreću novom vodstvu

Prema njegovim riječima, napravili su niz rezultata u razdoblju mandata, povećanje tranše od 1,5 milijuna maraka, doduše, to je još u zraku, ali je to Skupština kao najveće tijelo donijela. Zatim, donijeli su pravilnik o sistematizaciji, uradili projekt obnove Rektorata, dobili od federalne Vlade obećanje da će biti urađena knjižnica, s turskim Veleposlanstvom dogovorili uraditi amfiteatar.
- Sjeverni logor je trebao dobiti novu sliku, međutim, snage, koje su protivnici procesu integracije od prvog rujna, koordinirano su razvalile proces integracije Univerziteta i rada ovog kolegija. Čestitamo im na uspješno obavljenom poslu, ogorčeno će Džubur. Posebno je istaknuo kako želi mnogo sreće novom vodstvu na putu ostvarivanja započetih ciljeva trenutačnog kolegija Univerziteta.

izvor: Dnevni list