Obnovljeno igralište i park kod Treće osnovne škole

čistoća, Treća osnovna škola

RSG radio u suradnji s UniCredit bankom je 2012. godine pokrenuo projekt „Uljepšajmo naš grad". Cilj projekta je sanacija mikro lokacija u gradovima Bosne i Hercegovine. Lokacije predlažu sami građani u programu RSG radija. Ovaj vid projekta je dio EKO strategije Unicredit banke „Think EKO" i dio strategije društvene odgovornosti RSG Group.

Igralište i park kod Treće osnovne škole bilo je u veoma lošem stanju, park je bio zapušten i obrastao raslinjem, jedan dio bio je zatrpan smećem. Klupe su bile polomljene, koševi i golovi oštećeni. Uređenje ovog igrališta najviše je obradovalo mališane iz Treće osnovne škole jer će tu izvoditi dio nastave ali tu će i ugodno provoditi svoje slobodno vrijeme. Ovaj park i igralište su dio naselja gdje žive učenici iz ove škole, te će uz njih u prelijepo obnovljenom i uređenom zelenilu moći uživati i drugi građani.

Akcija UniCredit banke i radija Stari Grad (RSG) iz Sarajeva promijenila je i uljepšala izgled ovog igrališta i parka. Pokrovitelj projekta u Mostaru je Gradska uprava Grada Mostara.

U okviru ove akcije postavljene su nove klupe, uređene su zelene površine, posađene su nove sadnice, postavljena je zaštitna i ukrasna ograda, posijana trava, postavljene staze, postavljeni novi koševi, obnovljeni golovi, popravljena i označena igrališta, napravljena staza za skok udalj, obnovljen teren za odbojku, te nabavljena sportska oprema za obavljanje nastave.

Prošli tjedan, kao dio akcije „Uljepšajmo naš grad Mostar" otvoren je i obnovljeni park Alekse Šantića u naselju Luka.

Pozivamo sve građane na svečanost i ugodno druženje uz kulturno-zabavni program povodom otvorenja obnovljenog igrališta i parka kod Treće osnovne škole Mostar u ponedjeljak, 7.10. u 12 sati.