Obnovljena pješačka pristupna staza prema starom gradu u Blagaju

Obnovljena pješačka pristupna staza prema starom gradu u Blagaju

U sklopu projekta RITOUR - "Valorizacija kulturnog i prirodnog bogatstva kroz prekograničnu suradnju urbanih turističkih destinacija na jadranskom bazenu kraških rijeka", završeni su radovi na obnovi, rekonstrukciji i čišćenju pješačke staze za stari grad - kulu Stjepan-grad u Blagaju u dužini od oko 920 metara.

Također, postavljane su klupe za odmor na stazi, kao i zaštitna ograda na mjestima gdje je to bilo potrebno zbog sigurnosti šetača i posjetitelja, priopćila je Služba za gospodarstvo Grada Mostara.

U idućem razdoblju, u sklopu projekta na prostoru kule, postavit će se info paneli sa svim povijesnim podacima vezanim za kulu i za cjelokupno područje, a u cilju približavanja i informiranja posjetitelja s kulturno-povijesnom baštinom.

U sklopu projektnih aktivnosti izrađena je "Studija o turističkim potencijalima Herceg Stjepan kule" koja daje smjernice za daljnji razvoj i upravljanje, i u kojoj su sadržani prijedlozi aktivnosti za daljnju valorizaciju Herceg Stjepan kule kao turističke atrakcije Mostara.

Projekt RITOUR Grad Mostar implementira putem Službe za gospodarstvo, a odobren je u sklopu programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014 - 2020.

Partneri na projektu su Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije, Grad Solin i RERA - Javna ustanova za razvoj Splitsko-dalmatinske županije iz Republike Hrvatske i Turistička organizacija Podgorice iz Crne Gore, navodi se u priopćenju.