Obnovljena četiri parka na gradskom području Stari grad

park-zrinjevac-mostar

Riječ je parku na Tekiji, zelenoj površini na Čekrku te parku kod bivšeg Radničkog doma u Titovoj ulici, iza Karađozbegove džamije u Fejićevoj ulici i parku na trgu Musala. Za obnovu ovih parkova je utrošeno oko 100 tisuća maraka, a radove je provodilo JP Komunalno poduzeće Mostar.   

Četiri parka


Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Murat Ćorić, zajedno s predsjednikom Komisije Gradskog vijeća “Stari grad” Farukom Ćupinom i predstavnicima gradskog Odjela za ekonomiju, nakon simboličnog puštanja u rad novog sustava za održavanje zelenih površina u parku Tekija, obišao je i preostala četiri parka.
Prema riječima Ćorića, puštanje u funkciju vodonatapnog sustava za zelene površine i parkove na lokaciji Starog grada je isfinaciran sredstvima Komisije Gradskog vijeća “Stari grad”. 

- Posebna vrijednost ovih lokacija je što s uređenjem automatskog vodonadzornog sustava su izbušeni bunari, tako da će se ove lokacije napajati vodom iz bunara,  a ne vodom za piće iz vodovoda grada Mostara, kazao je Ćorić. Posebno je naglasio da će ubuduće biti praksa da se svi parkovi na takav način napajaju kako bi se pojeftinilo njihovo napajanje, istovremeno da bi se tijekom cijele godine, kad to bude potrebno,  mogla osiguravati voda za napajanje. Naglasio je i to kako je već u funkciji odnedavno sustav zalijevanja zelenih površina duž cijelog Bulevara, koji se opskrbljuje vodom sa središnjeg gradskog parka. 

-Sljedeća etapa su radovi na lokaciji naselja Carine, riječ je o velikom parku ispod Željezničkog kolodvora, a potom će radovi krenuti na Univerzitetskom sportsko- rekreacijskom centru Mithad Hujdur- Hujka. U proračunu za ovu godine je osigurano   200 tisuća maraka za to područje, a sada je u tijeku priprema projektne dokumentacije koja se radi zajedno s Univerzitetom, istaknuo je Ćorić.  

Zahvalnost mještana


Predsjednik Komisije Gradskog vijeća “Stari grad” Faruk Ćupina je ovom prilikom iskazao zadovoljstvo što se počelo pristupati realizaciji sredstava ispred Komisije gradskog područja “Stari grad” te kazao kako je ovo tek početak. Ispred mještana se obratila Kadira Tinjak, povjerenica Mjesne zajednice Luka 2 te u ime mještana iskazala zahvalnost prema svima koji su doprinijeli realizaciji projekta.   

Piše: Almedina Bečić/ dnevni-list.ba