Obilježena 10. Obljetnica "Svete obitelji"

Time se želi naglasiti da ljubav još više raste kada je prenosimo drugima, kazao je ravnatelj Caritasa Mostarske biskupije Ante Komadina, dodavši kako je važno upozoriti javnost da su osobe s posebnim potrebama jednakopravne u društvo s drugim osobama te da se zajednica tako treba i odnositi prema njima.

"Htjeli smo s ovom skromnom proslovom obljetnice skrenuti pozornost šire zajednice na osobe s posebnim potrebama. Mi smo puni zakona što se tiče njihove zaštite, ali te zakone ne primjenjujemo u praksi, iako bi standard i za zdrave i bolesne osobe trebao biti isti, od njihovog obrazovanja do zapošljavanja", naglasio je Komadina.

Inače, djelatnost "Svete obitelji" sastoji se iz tri dijela: edukacijsko-rehabilitacijskog odjela u kojem se radi s djecom s psihofizičkim poteškoćama u razvoju i koji pohađa oko 30 djece u dobi od pet do 18 godina, zatim stacionarnog odjel u kojem je smješteno 26 teško hendikepiranih osoba kojima je potrebna cjelodnevna njega te radioničkog odjela koji pohađa 12 kosnika, a koji se sastoji od keramičke i drvodjelne radionice.

Na svečanoj akademiji su, uz štićenike centra, nazočili i njihovi roditelji i donatori.

Proslava desete obljetnice "Svete obitelji" završiti će u 18 sati svetom misom koju će u mostarskoj katedrali predvoditi biskup Mostarsko-duvanjski Ratko Perić.

Fena