FOTO  Obilježen Dan planete Zemlje u Mepas Mall-u u Mostaru

...upravljanja ambalažnim otpadom FBiH i kompanijom Duga d.o.o. koja se bavi selektivnim prikupljanjem i zbrinjavanjem otpada, organizirao je obilježavanje Dana planete Zemlje.
U sklopu planiranog programa organizirane su edukativne i zabavne dječije radionice na temu očuvanja okoliša, a u kojim su mališani uz pomoć animatora učili kroz igru kako postati prijatelj planete Zemlje.

Edukativni program obuhvatao je zabavne radionice odvajanja i odlaganja otpada u predviđene kante, recikliranje starih i oštećenih diskova od kojih su mališani pravili okvire za slike, oslikavanje vrećica i bojanke na temu ekologije.

Podsjetimo, Dan planete Zemlje obilježava se 22.travnja u više od 150 zemalja širom svijeta i podsjeća sve nas kako je naš jedini dom, planeta Zemlja, ugrožen i kako smo svi za to odgovorni. Cilj obilježavanja Dana planete Zemlje jeste skretanje pozornosti na značaj očuvanja životne sredine i razvijanje ekološke svijesti kako bi se spriječilo zagađivanje.

Svi mi smo dužni čuvati planetu Zemlju i doprinijeti zaštiti okoliša i planete. Odlaganje staklenih i plastičnih boca, papira i baterija u posebno označene kontejnere, racionalno korištenje vode i energije, češće pješačenje i upotreba bicikla samo su neke od svakodnevnih aktivnosti kojim možemo pomoći planeti Zemlji.

Projekat obilježavanja Dana Planete zemlje podržalo je Federalno ministarstvo okoliša i turizma.