FOTO  Obilježavanje 'Svjetskog dana susjeda'

U ime Agencije lokalne demokracije (LDA) Mostar Maja Vezović-Voloder kazala je kako je današnje druženje prilika za građane da uz topli napitak i prikladan program provedu vrijeme zajedno kako bi se bolje upoznali i gradili dobrosusjedske odnose.
-Danas smo svjedoci paradoksa u kojem je lakše komunicirati s jednog na drugi kraj svijeta nego s prvim susjedima. Dan susjeda idealna je prilika za međusobno druženje i jačanje duha zajednice", kazala je Maja Vezović-Voloder. 

Glavna savjetnica gradonačelnika Mostara Radmila Komadina kazala je kako smo danas svjedoci otuđenosti te da smo se jednostavno zaboravili družiti. Stoga je potrebna komunikacija i održavanje dobrosusjedskih odnosa kao nečeg vrijednog u našoj tradiciji te da jedino što nas može održati jeste suradnja a taj put počinje u srcima pojedinaca i dobrih ljudi.

Obilježavanju su bili nazočni i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsjednik Gradskog vijeća Murat Ćorić, hrvatsko konzul Velimir Pleša, turski konzul Metin Ergin, a Svjetski dan susjeda svojim nastupom, igrokazom, recitacijom, plesom i pjesmom, obogatili su učenici Osnovne škole „Ilija Jakovljević" te učenici Četvrte osnovne škole i Srednje Ekonomske i Ugostiteljsko turističke škole iz Mostara.

Inače, ove godine Svjetski dan susjeda obilježava se u 32 zemlje svijeta u više od 1 200 gradova. Mostar u obilježavanju spomenutog dana sudjeluje sa šest mjesnih zajednica, i to Mjesnom zajednicom Brankovac, Carina, Luka, Avenija, Strelčevina i Mjesnom zajednicom Kralj Tomislav, a Mostar je bio prvi grad iz bIH koji je pristupio ovom projektu.

Organizatori ovogodišnjeg Svjetskog dana susjeda bili su Grad Mostar, Gradsko vijeće Mostara i LDA Mostar.