Obilježavanje Svjetskog dana Down sindroma u Mostaru

Tim povodom Udruga za Down sindrom Mostar organizira prigodno druženje i predstavlja prodajni štand radova naših članova na 1. katu prodajnog centra Mepas Mall od 13 do 19 sati. Obilježavanje ovogodišnjeg svjetskog dana Down sindroma popraćeno je konferencijom „Pravo na rad".

Člankom 27 Konvencije UN-a o pravima osoba sa invaliditetom utvrđeno je pravo da osobe sa invaliditetom rade na ravnopravnoj osnovi sa drugima. U tom smislu je potrebno istaknuti važnost i značaj ranog razvoja i obrazovanja, odgovarajuće medicinske skrbi i potpore za zapošljavanje, u čemu je posebno naglašena potreba zajednice da sudjeluje u ostvarenju prava na rad.

Ovo druženje će biti prilika za okupljanje osoba s Down sindromom i njihovih obitelji s ciljem skretanja pozornosti naših sugrađana na djecu i odrasle sa Down sindromom te ukazivanja na potrebu razumijevanja i prihvaćanja djece sa Down sindromom u životu naše zajednice. Ovo je ujedno i poziv da se djeca, roditelji i prijatelji djece sa Down sindromom upoznaju sa njihovim pravima i mogućnostima.

Pozivamo da svojim prisustvom uveličate našu proslavu i date svoju potporu za prava i dobrobit naših članova! Dođite, upoznajte nas i družite se sa nama! Mi ćemo Vas dočekati sa velikim iskrenim osmijehom!