Novi režim gradskog prometovanja

kolektori, izgradnja, Neretva, Radobolja, kolektori, Ljubo Bešlić, Mostar, rekonstrukcija ulica, rekonstrukcija

Radovi su počeli 19. ožujka i trajati će 8 mjeseci. Podsjetimo, gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić je u mjesecu prosincu 2014. godine potpisao ugovor o izgradnji kolektora s tvrtkom HP Investing d.o.o. u vrijednosti od oko 2 milijuna maraka kojim će graditi kolektor dužine 1800 metara od završetka Bulevara do Šemovca.

Za drugi dio projekta vrijednosti milijun maraka zadužena je mostarska građevinska tvrtka Amitea d.o.o. Djelatnici Amitee će graditi kolektore duž dionice od Franjevačke ulice do Ulice fra Didaka Buntića u dužini od 1250 metara.

Dionica Rodoč - Šemovac

Na ovoj dionici će se radovi na polaganju kolektora izvoditi kroz 4 faze. Prva faza radova obuhvaća dionicu poprečnog prijelaza preko magistralne ceste M6.1. kod mosta Hasana Brkića i pristupna rampa s mosta na magistralnu cestu - Bulevar.
Druga faza radova obuhvaća dionicu od uključenja na Bulevar s mosta Hasana Brkića do raskrižja kod Lučkog mosta. Promet u oba smjera ceste odvija se jednim kolničkim trakom.
U trećoj dionici se radovi održavaju od raskrižja kod Lučkog mosta do raskrižja na Šemovcu. Promet u oba smjera ceste odvija se jednom kolničkim trakom.
U četvrtoj fazi se radi na lokaciji raskrižja na Šemovcu i Oneščukovoj ulici. Promet s lijevog kolničkog traka Bulevara do Onešćukove ulice u dužini raskrižja na Šemovcu preusmjeren je na desni kolnički trak i obilazno se prometuje na dužini raskrižja uz uspostavljanje normalnog režima na oba kolnička traka nakon raskrižja. Promet je obustavljen u Onešćukovoj ulici do spoja s ulicom Gojka Vukovića uz uspostavljanje dvosmjernog režima prometa u Ulici Husnije Repca i Rade Bitange. (razdoblje od 75 dana).
Po potrebi, radi usmjeravanja i sigurnog odvijanja prometa bit će osigurana prisutnost prometne policije i radnika izvođača radova.

Dionica Šemovac - Balinovac

Dana dionica kolektora ide od Bulevara Franjevačkom ulicom, nastavlja Ulicom fra Didaka Buntića i ide do ulice IV. bojne (Balinovac) gdje i završava.
Radovi će se izvoditi u sedam faza kako ne bi došlo do potpune obustave na cijeloj dionici trase. Od 11. svibnja do 28. lipnja promet će na križanjima Franjevačke ulice s ulicama Fra Franje Miličeviža, Ambre Miletića i krIžanje s Ulicom kraljice Katarine biti potpuno obustavljen. Gradonačelnik Bešlić je na potpisivanju ugovora s izvođačima radova izgradnju kolektora nazvao povijesnim trenutkom za Mostar. U našem gradu do sada nije postojao uređaj za tretman otpadnih voda kao ni središnji kanalizacijski sustav, tako da su se sve vode, i otpadne i oborinske, slijevale u Neretvu i Radobolju bez ikakvog pročišćavanja.

Dnevni list