FOTO  Nova knjiga autorice Žane Alpeza

Žana Alpeza, Žana Alpeza

Autorica najavjuje novu knjigu početkom jeseni gdje će biti promovirana u mnogim gradovima BiH,i šire pod nazivom „Preživjeti 21 stoljeće", knjiga koja govori o čovjeku i njegovom načinu gledanja u 21 stoljeću. Iza nas je 20 stoljeća, toliko događanja, ratova, bespuća, prirodnih katastrofa, raznih vrsta nemira ,nesreća i slično.Što smo mi kao napredno Čovječanstvo naučili iz toga? Dali još treba proći i doći ratova da bi zadovoljili svoje unutarnje demone.Može li nas spasiti napredak čovječanstva ,da bi bili bolji,? Kolika je cijena koju čovjek kroz napredak plaća, dali išta nauči? Kaže se da svaka nova generacija donese novitete, koliko smo mi kao ljudi od krvi i mesa sposobni se nositi sa velikim promjenama u kratkom periodu?

Dali je čovjek ulaskom u 21 stoljeće se duhovno osiromašio, novi tehnološki i globalizacijski izazovi dali su pred njim kao prepreka ili olakšanje, gdje je čovjek izgubio moralne i ljudske vrijednosti u oviom apokaliptičnom stoljeću? Te puno drugih zanimljivih tema koje autorica kroz pedesetak članaka je svrstala u ovoj knjizi.
Recezenti knjige,kao i oni koji su dali svoje viđenje i osvrte na ovu knjigu su hrvatski poznati glumci Arijana Čulina, Goran Grgić,te Boris Svrtan.