Nova ginekološka stolica za korisnice usluga Doma zdravlja Mostar

Dom zdravlja Mostar, ginekološka stolica
...zahvaljujući donaciji Raiffeisen banke. Iz Doma zdravlja su zahvalni na ovoj velikodušnoj donaciji koja će im, kazali su, biti od velike pomoći pri radu, i djelatnicima i korisnicama usluga navedene zdravstvene ustanove.

"U prostorijama Odjela za zdravstvenu zaštitu žena posjetio nas je ravnatelj banke, Karlheinz Dobnigg u pratnji svojih suradnika kojima smo se najiskrenije zahvalili na ovako jednoj humanoj gesti i njihovom angažmanu za unapređenjem društvenog dobra. Na donaciji su posebno zahvalni i zadovoljni djelatnici spomenutog odjela kao i sve direktne korisnice njihovih usluga. Nadamo se i ubuduće nastavku dobre i uspješne suradnje između Dom zdravlja Mostar i Raiffeisen banke", kazali su iz Doma zdravlja Mostar.

Tečaj za trudnice

Dom zdravlja Mostar organizira tečaj pripreme za porod i roditeljstvo, koji se održava svaki mjesec, u trajanju od pet dana.

Dip. medicinska sestra Anita Ivanković, glavna sestra Odjela za zdravstvenu zaštitu žena pri Domu zdravlja Mostar, za Dnevni list je kazala kako odziva na tečaj ima, no, ne u onolikoj mjeri koliko su se nadali, ali je podsjetila kako se tečaj organizira i u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, kao i u Županijskoj.

"Dom zdravlja Mostar je krenuo s ovim tečajem u veljači tekuće godine i mogu kazati da smo zadovoljni odzivom porodilja. Tečaj ima važnu ulogu u pripremi trudnica za porod, zato što se one osjećaju sigurnije kada im stručno lice objasni sve, a prepadnute su, strah ih je poroda, jer ‘sa strane' čuju razne priče. Tečaju mogu prisustvovati i muževi, ali to nije uvjet da muževi mogu prisustvovati i porodu. Na tečaju s nama budu nazočni i ginekolozi, pedijatri, psiholozi, stomatolozi, tako da tijekom tih dana obuke, buduće majke mogu dobiti odgovore na sva pitanja koja ih interesiraju", kazala je Ivanković, koja je navela kako postoje i individualni tečajevi, gdje trudnice imaju priliku naučiti nešto više o jednoj temi, no, prema njenim riječima, za ta predavanja nema interesiranja.

"Sve buduće majke koje se prijave na tečaj, žele imati poduku iz svih tema koje nudimo, a ne iz samo jedne, tako da se porodilje rijetko odlučuju na individualni tečaj", dodala je Ivanković.

Teme i sadržaj predavanja na tečaju pripreme za porod i roditeljstvo su: fiziologija trudnoće, zaštita oralnog zdravlja u trudnoći, porod i porođajna doba, babinje, novorođenče i njega novorođenčeta, psihološki aspekti roditeljstva, dojenje i tehnike dojenja i vježbe disanja i relaksacije.

Cijena tečaja

Cijena tečaja iznosi 50 KM, a sve informacije vezane za isti mogu se dobiti svakim radnim danom od 12 do 13 sati putem broja telefona: 036/ 335 - 562. S.P.