Norveško izaslanstvo posjetilo Hercegovinu

Mostar, crna kronika, Stari most, skok, Stari most, mostarke, Mostar, nesreća, Stari most, Mostar, filmovi, film festival, izbori 2010, Mostar, Srbi, povratnici, Mostar, Gradsko vijeće Mostar, Bošnjaci, raskol, most, Stari most, Mostar, turizam, Nikola Vranjković, Mostar, Katarina Zovko Ištuk, Mostar, grad, podjela, Hercegovci, među najvišim u svijetu
Kako je LiNK-a, norveško izaslanstvo je četiri dana boravilo u Hercegovini i na licu mjesta se upoznalo s potencijalima regije. Na današnjem sastanka nazočili su predstavnici resornog ministarstava poljoprivrede, gospodarstva i turizma i okoliša Vlade HNŽ-a, predvođeni premijerom Srećkom Borasom, kao i predstavnici gospodarskih odjela Grada Mostara na čelu s gradonačelnikom Ljubom Bešlićem i predsjednikom Gradskog vijeća Muratom Ćorićem.

Predsjednik Udruženja LiNK Tomislav Majić, kao domaćin sastanka, istaknuo je kako je cilj ovog posjeta otvaranje mogućnosti međunarodne suradnje norveške regije Ostfold i općina iz regije Hercegovina.

Na sastanku su prezentirani gospodarski potencijali i mogućnosti suradnje i razvoja Mostara i Hercegovine s norveškim partnerima.

Premijer Srećko Boras ovom prigodom je istaknuo važnost posjete i razmjene informacija za moguću suradnju te naglasio kako će Vlada HNŽ-a podržati projekte koji se ocjene kao dobra mogućnost za razvoj.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić istaknuo je važnost suradnje s norveškom županijom kao najrazvijenijom regijom, od koje i regija Hercegovina može imati gospodarsku korist, te u konačnici i vlastiti razvoj.

Gospodarske potencijale Hercegovine su prezentirali Amela Sjekirica ispred BSC Mostar, Nevzet Sefo ispred REDAH-a i Velibor Sudar ispred Udruženja LiNK, naglasivši kako se od 5.500 registriranih poduzeća u Hercegovini posebice ističu poljoprivredni i turistički potencijali kao i mogućnost razvoja i suradnje po pitanju aluminijske industrije i drugih metaloprerađivačkih grana industrije te elektroenergetskih potencijala.

Gosti iz norveške županije Ostfold su se zahvalili na prezentiranim podacima te su istaknuli mogućnost suradnje, najavili su posjetu šireg izaslanstva gospodarstvenika nakon što analiziraju sve prikupljene informacije o gospodarstvu regije Hercegovina, stoji u priopćenju.

(Fena)