Njemačka i bh. kompanija započinju milijunski projekt u Mostaru

Njemačka i bh. kompanija započinju milijunski projekt u Mostaru
...projekt vrijedan 30 milijuna eura, a najavljeno je otvaranje novih 150 radnih mjesta.

Kako je priopćeno iz Stanić Group, cjelokupna proizvodnja bit će izvezena na tržišta Afrike, Azije i Europske unije (EU).

Cijeli ovaj projekt predstavljen je predstavnicima Gospodarske komore Njemačke prilikom njihovog službenog posjeta Stanić Group-u u Kreševu, a direktor Alexander Mardian obećao je maksimalnu pomoć u realizaciji projekta.

Upravljačke strukture Mostara, dodaju iz spomenute grupacije, rade na užurbanom pripremanju dokumentacije za izdavanje potvrde oko uzimanja probnih količina kamena vapnenca, nakon čega će u pogonima BFS-a u Kreševu biti izvršena probna proizvodnja.

- Sve dosadašnje analize koje smo napravili pokazuju zadovoljavajuću kvalitetu kamena na spomenutoj lokaciji. Zbog toga su BFS i Schaefer Kalk GmbH & Co. uputili pismo namjere Gradu Mostaru za izgradnju tvornice vapna. Grad Mostar odabran je zbog blizine Luke Ploče budući će kompletna proizvodnja biti izvezena preko te luke na afričko i azijsko tržište. Također, izvozit ćemo na tržište EU. Iskreno se nadam da će formalno-pravni dio od strane Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije biti završen u što skorije vrijeme kako bi se mogla izvršiti industrijska proba u vapnari Kreševo, a isto tako i pripremati dokumentacija za izgradnju nove vapnare, izjavila je direktorica BFS-a Sanela Kozadra, priopćeno je iz Stanić Group.