FOTO  Nema financijskih sredstava za obnovu zgrade Gradske uprave

Neredi u Mostaru, Gradska uprava Mostara, spaljeni objekti, Neredi u Mostaru

Foto: Arhiva

Razlog tome je nedostatak sredstava u gradskoj blagajni, potvrđeno je za Dnevni list iz Gradske uprave Grada Mostara. 

Nema sredstava

Iako su prošla već četiri mjeseca od nemilog događaja u kojem je grad na Neretvi, pored navedene, ostao bez šest zgrada u kojima su bile smještene Vlade HNŽ-a, Skupština HNŽ-a, Gradska vijećnica, sjedište HDZ-a BiH i prostorije SDA.
-Glede obnove zgrade u Cernici u Ulici Adema Buća 19, a koja je devastirana i dijelom spaljena u veljači, Grad u ovom trenutku nema dovoljno financijskih sredstava za izvršiti kompletnu obnovu i opremanje zgrade, jer to iziskuje velika novčana sredstva. Za sada je izvršena zamjena stakala i zatvaranje kako bi se spriječilo njezino daljnje devastiranje. Tražimo mogućnost i model za njezinu obnovu, naveli su iz Gradske uprave.

Proračun 56,7 milijuna

Tako će ovaj objekt vjerojatno duže vremena ostati trn u oku koji će podsjećati na nasilne prosvjede, a oko obnove, odnosno njezinog početka može se samo razglabati. No, cijela priča ima dosta nedoumica uzme li se u obzir činjenica kako je prije par dana usvojen proračun grada Mostara u iznosu od 56,7 milijuna maraka, koji je preko noći povećan za 1,6 milijuna maraka.

Proračun je objavljen nakon potpisivanja istog od gradonačelnika Grada Mostara Ljube Bešlića, uz suglasnost načelnika Odjela za financije i nekretnine Izeta Šahovića, a iznosi 56,738.915 maraka. Zanimljivo je da je ovogodišnji proračun za samo nekoliko dana „narastao" za čak 1,6 milijuna maraka, obzirom da su Bešlić i Šahović na prošlotjednoj konferenciji za novinare priopćili kako su dogovorili proračun za ovu godinu u iznosu od 55,1 milijuna maraka.