FOTO  Nakladnička kuća Alfa otvorila svoju prvu knjižaru u BIH

Povodom otvaranja knjižaru je blagoslovio don Mladen Šutalo,  a svojim dolaskom podržao i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, te veliki broj prosvjetnih djelatnika i građana.

Posjetitelji su uživali u zabavnom programu u izvedbi  najmlađih članova folklorne skupine fra Bernardin Smoljan KUD-a Rodoč, te Plesnog centra ProDance koji su publiku zabavili modernim plesovima.

Gost otvorenja knjižare Alfa bio je i zagrebački glumac Dubravko Sidor koji je posjetiteljima izveo predstavu „Sijač sreće".

Na samom početku publiku je zainteresirao rekavši da je on glumac - zatvorenik koji se u slobodno vrijeme bavi glumom.

Na jednostavan i zanimljiv način, bez ikakve scenografije i sam, odglumio je nekoliko likova iz jedne obitelji u čijem je središtu jedno dijete u različitim fazama odrastanja. Bez velikih poteškoća naveo je publiku na suradnju.

Knjižaru je uz balone, prigodne poklone i popuste svečano otvorio  vlasnik i direktor Alfe Miro Petric, koji je ovom prigodom otkrio kako je posebno ponosan što na jednom mjestu kupci mogu pronaći više od tisuću naslova hrvatskih nakladnika.

Alfina knjižara prostire se na 130 m2, a nudit će preko 1000 različitih naslova svjetski poznatih pisaca, bestsellera, stručne literature, udžbenika, slikovnica za najmlađe, te školskog pribora, darovnog programa i još mnogo toga.

„Od „obične" knjižare razlikovat ćemo se po programima i radionicama kojima želimo popularizirati knjigu i kulturu čitanja, posebno kod mlađe populacije",  naglasila je prigodom otvorenja direktorica naklade Alfa u BIH Ana Babić.

Knjige uz koje će vam ovo ljeto biti još ljepše, potražite u novootvorenoj Alfinoj knjižari u Mepas Mall-u u Mostaru.

Radno vrijeme je od 9 do 21 sat svaki dan, osim nedjelje.