FOTO  Najava za hit komediju OtpisaNe - kazališta Moruzgva

kazaliste

Predstava je nastala u koprodukciji kazalište Moruzgva i Gradsko kazalište - Scena ‘Gorica'. U predstavi glume sjajni i poznati glumci: Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički.

OtpisaNE će vas nasmijati, ali i nagovoriti da pokušate sami sebe zamisliti u sličnim okolnostima. Što biste vi napravili da vam kćer u kuću dovede imigranta?

Predstava pripovijeda o tome kako je naći se oči u oči s Drugim i Stranim tamo gdje ga najmanje očekujemo - u vlastitom domu.

Hassan, netipični migrant iz Sirije, bivši beogradski student, na svojem ilegalnom putu prema Njemačkoj i trima ženama koje najviše voli, nakratko zapinje u Zagrebu, okružen trima ženama koje nikad prije nije sreo. One mu požele pomoći, svaka na svoj način i svaka iz svoje potrebe da - barem u ovom slučaju - bude korisna. A Hassan, iako zahvalan, želi od njih čim prije pobjeći.

Lavina zastrašujućih i pretužnih informacija o mukama bliskoistočnih migranata u sebi sasvim sigurno krije i barem pregršt komičnih situacija, a OtpisaNE su pokušaj rekonstruiranja jedne od najneobičnijih među njima. Izmišljene, ali i sasvim moguće u svijetu punom straha, prijateljstava, predrasuda, žudnje, ambicija i nesporazuma.

Ulaznice za predstavu, koja se ne propušta po cijeni 10 KM, u prodaji od ponedjeljka, 12. studenog, na blagajni Kosače, svaki radni dan od 13 do 20 sati.