Najava događaja: Priče iza bolesti

pink october

... liječenih od raka dojke Novi pogled organizirati neformalno interaktivno predavanje, te poziva sve građane Mostara da poslušaju cjelovitu „Priču iza bolesti", kako se i sam događaj zove, i liječničku, ali i priču pacijentica koje su se izborile ili se još bore s ovom teškom i sve češćom bolesti današnjice.

Ovim događajem imamo želju simbolično obilježiti i podržati "Pink October", odnosno mjesec borbe protiv raka dojke, te podići svijest studenata medicine, ali i drugih studenata, te svih građana grada Mostara o ovoj smrtonosnoj bolesti, kojoj se dobna granica sve više i više snižava, a stigma takvih bolesnika sve više povećava.

Suočeni sa saznanjima o raku dojke tijekom studija, te bivajući u stalnom kontaktu s pacijentima, ali i liječnicima, kao studenti medicine uvidjeli smo važnost prevencije i podizanja znanja o samopregledu, s obzirom na poražavajuće statistike da se i dan-danas u svijetu interneta i računala, karcinom dojke još uvijek, u velikoj većini slučajeva, otkriva već u poodmaklom stadiju, te smo odlučili pokrenuti inicijativu kojom bi pokušali skupiti i ujediniti sve priče povezane s ovom bolesti, pacijente i liječnike - ljude koji stoje iza tih priča.

Pozivamo Vas da nam se pridružite i prisustvujete ovom interaktivnom neformalnom predavanju s nadasve inspirativnim pričama žena koje su se izborile ili se još uvijek bore s rakom dojke, te zanimljivim i edukativnim riječima naših liječnika specijalista patologije i psihijatrije, te psihologa.

Ovo je jedinstvena prilika da osjetite energiju i entuzijazam koji isijavaju iz ovih žena, kao i želju i volju za životom. Pozivamo Vas da i Vi postanete dio ove priče. Ulaz je besplatan. Čekamo Vas!