Nagrdana igra: Ulaznice za predstavu Za šta biste dali svoj život

Nagrdana igra: Ulaznice za predstavu Za šta biste dali svoj život

U predstavi, s oko 200 likova i mnogo različitih priča, igra 30 mladih glumaca iz BiH i Srbije. Oni se kriju iza IP adresa, nije važnije tko su i gdje su od onoga što oni govore. Svaka individua ima pristup cjelini priče, a suvremeni pristup nadilazi tradicionalne dramaturške forme.

Projekt koji je ujedinio mlade glumce iz BiH i Srbije u ovom uzbudljivom procesu razmatra sudbine, ideje, filozofije, uvjerenja i nove tematske forme. Ideja je nastala na satovima master programa iz predmeta Gluma na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu. 'Za šta bi ste dali svoj život' postavlja pitanje koje i prosječni gledatelj postavlja sebi - postoji li ideja ili projekt za koji bi dao svoj život.

Redatelj i autor Haris Pašović je o ovom velikom projektu izjavio:
- Pitanje: "Za šta bih dao život?' je strašno ozbiljno i zahtijeva ozbiljan odgovor. Većina nas ima na umu da bi dala život da sačuva bližnjeg svog, ali ako oduzmemo taj dio koji se kod većine ljudi podrazumijeva i koji je pitanje instinkta, ostaje veliko polje ideja za koje čovjek bi, ili ne bi dao život. Također, kada smo u relativnom miru, kao sada, onda je to i intelektualno pitanje."

Radi se o koprodukcijskom projektu EastWest centra Sarajevo, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Pozorišta Promena iz Novog Sada i Novosadskog pozorišta.
Zanimljivo je da se publika nalazi na sceni s glumcima, zbog toga je broj mjesta za predstavu je ograničen. Ulaznice možete kupiti na blagajni Kosače u terminu od 13 do 20 sati.

Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača u suradnji s našim portalom daruje 2x2 ulaznice za sutrašnju predstavu "Za šta biste dali svoj život".

Dovoljno se javiti na mail [email protected] i najsretniji će dobiti ulaznice za predstavu.