Nagrada studenticama iz Mostara za projekt proizvodnje ljekovitog bilja

...najbolji studentski poslovni plan za novi poslovni pothvat u školskoj 2009/10, koje je organizirao njihov fakultet.
 
 Cilj je natjecanja da se studenti, sukladno praksom u Europskoj uniji, educiraju iz poduzetništva te prikupe što veći broja programa i modela za realiziranje najboljih ideja u praksi.
 
 Nagrade pobjednicima osiguralo je Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, a prvonagrađenima pripada novčana nagrada od 800 marka.
 
 Jedna od dobitnica nagrade Adrijana Marinović kazala je kako se njihova ideja o proizvodnji ljekovitog bilje može vrlo lako realizirati jer proizvodnja bilja takve vrste nije mnogo zastupljena u našoj zemlji, pa ne postoji velika konkurencija.
 
 Marinovićeva je navela kako je potreban već poticaj države za ovakve projekte jer bi za dva hektara zemlje, koliko je navedeno u njenom projektu, trebao poticaj države u iznosu od 600 maraka.
 
 Također, realizacijom takvog projekta povećala bi se zaposlenost jer projekt iziskuje više radnih mjesta.
 
 Tajnik Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Jozo Bejić kazao je kako je to ministarstvo zbog jako velike konkurencije i dobrih projekta studenta odlučilo dodijeliti po dvije nagrade i za drugo i treće mjesto te jednu za prvo.
 
 On je napomenuo kako su sve nagrade dobile ženske osobe koje su ušle i u uži izbor čime se razvija žensko poduzetništvo.
 
 Bejić je kazao kako je njegovo ministarstvo za ovaj projekt izdvojilo 2 000 maraka. Pritom je istaknuo kako su izabrani projekti zaslužili da ugledaju svjetlo dana.
 
  (Fena)