Na Filozofskom fakultetu održana večer znanosti, kulture i zabave

Filozofski fakultet, večer
"Želimo svim studentima pokazati kako su i oni dio Studentskog zbora. Ove godine imamo najveći broj udruga koje sudjeluju u organizaciji, što je uspjeh svih nas. Studenti trebaju prikupiti novu snagu i vratiti se 7. siječnja na fakultet, a ova večer je način da se svi zajedno opustimo i uživamo u predblagdanskim danima.", kazao je Marin Čuljak, predsjednik Studentskog zbora Filozofskog fakulteta.

Tradicionalni događaj koji okuplja najbolje talente ovaj je put prošao u duhu Božića. Nazočne su studenti počastili svojim interpretacijama božićnih pjesama te osebujnih monologa i recitacija.

"Ovo je dobra promocija znanosti i kulture, ali i ujedno i večer da se svi skupa zabavimo i opustimo.", dodao je student i jedan od interpretatora Ivan Volić.

Kulturno-zabavna večer studentima je predstavila i mali dio tradicijskih glazbala. Etnoglazbu i gangu predstavio je student Jure Miloš. "Na kulturi se gradi identitet svakog naroda, svake države i svake zemlje. Pokušavam prilagoditi etnoglazbu s modernim stilovima, pa mladi to lijepo prihvate. Ujedno želim promovirati izvornu glazbu kako se ona pjevala nekada, na izvorni način. Talent je najvažniji u svemu, ali i upornost i vježba."

Kako i priliči predbožićnoj atmosferi, kulturno-zabavna večer je imala i humanitarni karakter, gdje su studenti mogli ostaviti simboličan novčani prilog za siromašne članove naše društvene zajednice.

Monika Ćubela

treci.ba