Na dan poklada ulicama Mostara će zavladati popularni štrumfovi

maškare, štrumpfovi, karneval

Gradske ulice će biti ispunjene šarenilom i likovima iz poznatih filmova i svijeta mašte, kako i priliči danu u kojem je svakome dopušteno da na kratko bude netko drugi.
Zabava na mostarskim ulicama, kako najavljuju organizatori, prema priređenom programu i po dosadašnjim iskustvima i ove godine će nedvojbeno potrajati do dugo u noć.

Povorka pod maskama

Mostarske mažoretkinje i Hrvatska glazba Mostar će tako u subotu još kroz rane jutarnje sate svojim nesvakidašnjim programom probuditi maštu kod mnogih građana koji će se bez sumnje pod svojim krinkama pridružiti karnevalskoj povorci.
Povorka će tradicionalno krenuti od Trga hrvatskih velikana (Rondo), no još uvijek nije poznato točno vrijeme kada će povorka krenuti. Ali ono što je sasvim sigurno, ističu iz organizacijskog odbora, jest to da će vesele maske uz prigodnu glazbu prodefilirati svim gradskim ulicama Mostara.
- Naše ovogodišnje maske će biti na temu ‘Štrumpfovi'. Svirači iz Hrvatske glazbe Mostar će također biti namaškareni u štrumfove, a maske će sadržavati sve likove iz popularnog crtića od, Pape Štrumpfa, do Štrumpfete, kazala je voditeljica i koreografkinja mostarskih mažoretkinja Anja Puhalo.Veselu temu, kako kaže, odabrala je sa željom da svim svojim sugrađanima uljepša teške i tmurne dane.
- U povorku su rado kao i svake godine uključene sve skupine, od najmlađih do onih najstarijih. Ono što me posebno raduje jest činjenica da će nam se u veseloj povorci priključiti i mališani iz Dječjeg vrtića Mostar koji će biti namaškareni u klaune, i bez sumnje uživati u našem karnevalu, kazala je Puhalo.

Noćno ludilo

Mostarci neće stati s ‘ludilom' kada padne mrak, naprotiv, noć postaje još zanimljivija.
Ludnica se nastavlja i u večernjim satima po ulicama kao i u noćnim klubovima.
Pink Panther će organizirati party povodom maškara, tijekom večeri će dodijelit nagradu za najbolju masku u klubu. Drugi način ili popularni naziv u Mostaru ‘kod Ante' nam također neće ostati ‘dužan' po pitanju zabave. U klubu će gostovati grupa Twist. Ulaz je slobodan.

Dnevni list