MUP HNŽ: Procesuirano 40 osoba u mjesec dana

MUP HNŽ, droga
U posljednjih pet mjeseci pripadnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ-a, odnosno Odjela za posebne namjene, u operativnoj akciji koja je provedena na području te županije za spomenuto kazneno djelo procesuirali su ukupno četrdesesetak osoba.

Riječ je o osobama koje su organizirano djelovale na području HNŽ-a kada je u pitanju prometovanje opojnih droga, posebice heroina i kokaina, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare pripadnika MUP-a HNŽ-a.

Po riječima načelnika Odjela za posebne namijene MUP-a HNŽ-a Ramiza Hasića, tijekom spomenute akcije zaplijenjeno je nešto više od 1 100 grama heroina, 30 grama kokaina, određena količina marihuane i skunka, oko 40 000 maraka, mobilne kartice i telefoni.

"Ovdje je riječ o tranzitnom području i droga je najvjerojatnije trebala ići ka Republici Hrvatskoj", istaknuo je Hasić.

Tijekom akcije dokumentirano je i više drugih kaznih djela, kazao je Hasić te dodao kako se to posebno odnosi na krivotvorenje dokumenata, zlouporabu službenog položaja i ovlasti, zbog čega su stvoreni osnovi sumnje za provođenje raznih aktivnosti kada su u pitanju kazana djela korupcije, a neke od tih osoba, potvrdio je Hasić, rade u službenim institucijama.

"Ovaj put urušili smo sam vrh piramide narko-dilera na području HNŽ-a i oni su i nepobitno i nužno povezani sa Sarajevskom županijom i drugim dijelovima BiH, a isto tako i s državama u okruženju", kazao je načelnik Sektora krim. Policije MUP-a HNŽ-a Srećko Bošnjak.
Bošnjak nije želio otkriti identitet uhićenih osoba zbog, kako je kazao, interesa istrage.

MUP-a HNŽ-a u prosjeku je mjesečno prijavljivao 10 osoba za nezakonito prometovanje opojnim drogama.

Inače, trećina od ukupnog broja osuđenika u KPZ-u Mostar nalazi se na odsluženju kazne zbog zlouporabe opojnih droga. (Fena)