MUP HNŽ: Akcija Mirni blagdani"

MUP HNŽ, akcija, mirni blagdani
Po statističkim pokazateljima i sigurnosnim prosudbama s terena, upotreba i prodaja pirotehničkih sredstava već duži niz godina ima trend postupnog opadanja. Masovna prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava svoj vrhunac dostiže za božićne i novogodišnje blagdane, čime se ozbiljno može narušiti stanje sigurnosti, odnosno javnog reda i mira na području naše županije.

U cilju očuvanja javnog reda i mira, te povoljnog sigurnosnog stanja, MUP HNŽ sprovodi akciju „MIRNI BLAGDANI" koja će trajati u vremenskom razdoblju od 19.12.2016.godine do 15.01.2017.godine. Za taj vremenski period bit će pojačane policijske ophodnje s ciljem suzbijanja neovlaštene prodaje i upotreba pirotehničkih sredstava i drugih eksplozivnih naprava, točenje i prodaja alkohola maloljetnim osobama, korištenje i prodaja nedozvoljenih narkotičkih sredstava, te upravljanje motornim vozilima u alkoholiziranom stanju. Prema izgrednicima poduzeće se zakonom predviđene mjere i sankcije.

MUP HNŽ poduzeti će sve zakonske mjere i radnje tako da se građani naše županije osjećaju sigurno za blagdane, i na dostojanstven način ih proslave.