FOTO  Mostarski zvonik mira: Svečano otvoren vidikovac na 80.metru zvonika franjevačke crkve

hercegovački franjevci, franjevci, crkva sv.Petra i Pavla, Mostarski zvonik mira

Naime na 80-om metru zvonika franjevačke crkve sv. Petra i Pavla otvario se vidikovac, s kojeg je Mostar vidljiv iz ptičje perspektive. Uskoro će u zvoniku biti otvorena međunarodna galerija. Mostarskim zvonikom mira pokrenute su tri inicijative, kao prva jeste vidikovac gdje posjetitelji mogu vidjeti ljepotu grada Mostara, drugo - Međunarodna galerija mira i treće - Edukacijski centar.

Dr.sc. fra Iko Skoko, gvardijan Franjevačkog samostana svetog Petra i Pavla u Mostaru, rekao nam je da će se s vidikovca vidjeti sva ljepota grada Mostara te nešto više o preostale dvije faze inicijative.

"Nadamo se da će druga faza brzo ići, a to je Međunarodna galerija mira u kojem će veleposlanici donositi, a neki su već donijeli, umjetnine svojih država kao iz Hrvatske, Grčke, Italije i onda ćemo otvoriti galeriju. I treća faza će biti Edukacijski centar, a to znaći da ćemo prikazati povijest Hercegovine i Mostara. Znači, tko želi ići pješke uz stubište moći će u slici i rječi poznati Hercegovinu, tako i Mostar da bi mogli vidjeti suvremeni Mostar s te visine", kazao je fra Skoko.

Fra Ivan Ševo kazao je da je dobio povijesnu ulogu izgraditi novu crkvu na temelju srušene i obnoviti samostan koji je bio jako oštećen.

"Na prvo mjesto stavljam samo jednu riječ 'zahvalnost' , pri tome mislim na zahvalnost da smo sve primili od nečije ljubavi, ljudske i Božje. I meni preostaje samo jedno poput William Shakespearea iskreno i glasno reći do hvala i hvala i na vijeke hvala", kazao je fra Ševo.

HERCEGOVINA.info