Mostarski studenti pokrenuli akciju za kupovinu kolica za Petru Tolić

Jedna od takvih akcija je zasigurno i prikupljanje sredstava za malenu Petru Tolić iz Gruda, kojoj su nužno potrebna invalidska kolica, jer dosadašnja koja je imala nisu odgovarajuća, piše Dnevni list.

Studenti su tako odlučili pokrenuti humanitarnu akciju i prikupiti 5000 maraka koliko je potrebno za kupnju odgovarajućih kolica. Već sada studenti su pokazali odličan odziv i pozdravili jednu od humanitarnih akcija kojima se ova udruga godinama bavi.

Akcije kroz godinu

- Planiramo postaviti paketiće za donaciju, kao i organizirati projekciju filma na samom fakultetu kako bismo prikupili novac. Za sada smo još uvijek u pregovorima, ali se nadamo kako ćemo uspjeti sve organizirati te prikupiti novac, kazala je Amanda Filipović, predsjednica Udruge studenata socijalnog rada (ZAMFIS) te studentica socijalnog rada Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru koja je za djevojčicu Petru koja boluje od teškog oblika cerebralne paralize čula preko prijateljice te odlučila pokrenuti akciju.

U susret su im, kako ističe Amanda, izišli svi, a sami roditelji bezbroj su puta tražili pomoć, no nikada im nije ponuđena kako bi se malenoj Petri pružila adekvatna pomoć te kako bi ovoj obitelji vratili osmijeh na lice te pomogli njihovoj djevojčici.

- Vjerujem kako ćemo uspjeti prikupiti i više nego dovoljno sredstava, jer su ljudi uistinu humani i žele pomoći kada god to mogu, tako da nas nije strah da će sve proteći odlično, kazala je Amanda.

Osim ove akcije udruga ZAMFIS planira organizirati još niz projekata te tako omogućiti svima onima kojima je novac potreban da ga i dobiju. Tako će krajem mjeseca veljače posjetiti djecu s psihičkim poteškoćama u Sarajevu, obilježit će također i Dan socijalnog rada, kao i Dan djece s Downovim sindromom te još brojne akcije.

- 1. svibnja planiramo organizirati veliki projekt pod nazivom "Ples mira" te ujediniti svu mladež Mostara da zajedničkim plesom zaborave na podjelu koju drugi stavljaju između njih, kazala je Filipović.

Humanost građana

Nakon što je izabrana za predsjednicu, Amanda je pokrenula niz projekata s ciljem da obraduje, razveseli i omogući svoj djeci osmjeh na lice te im uljepša dan.

- Imam uistinu dosta vjere u svaki projekt. Do sada su sve naše akcije imale velik odziv i pomoć brojnih studenata Sveučilišta, ali i ostalih građana grada Mostara, pa se nadam da će tako ostati i u daljnjem razdoblju, kazala je Amanda.