Mostarski kafići rade kao u vrijeme policijskog sata

Gradska uprava je nemoćna jer ne može donositi odluke bez Gradskog vijeća o produženju radnog vremena za dodatnih sat vremena.

Negoduju mladi

U zimskome razdoblju, prema odredbama koje je donijelo Gradsko vijeće, kafići rade do 23 sata. Veliki broj mladih, međutim, izlazi u kasnim satima i počesto se zadrži u kafićima u ‘sporno' vrijeme. Tada nastupaju pripadnici policije koji često grubo i bez ikakvih upozorenja, kao u vrijeme policijskoga sata u ratu, istjeruju okupljene goste. Više vlasnika ugostiteljskih objekata u Mostaru, ali i mladi na društvenim mrežama upozoravaju kako takve pojave nisu prihvatljive te da se Mostar unatoč činjenici kako u njemu živi 15.000 studenata pretvara u grad umirovljenika. Oni ukazuju kako nisu protiv poštivanja zakonskih odredaba, no da bi se, posebice, gradska policija trebala više pozabaviti raširenim pojavama pljački, trgovine drogom.

Svi nemoćni

Upravo u kafićima i radi najveći broj mladih ljudi, a vlasnici plaćaju doprinose državi, za razliku od raznih udruženja koje vode objekte u kojima se, također, toči alkohol i koje izbjegavaju iste obveze. U nadležnim gradskim službama su kratko objasnili da se na zahtjev ugostitelja može odobriti drukčiji raspored, početak i završetak radnog vremena u objektu koji svojim radom ne narušava javni red i mir i pridržava se radnog vremena, te u sustavu ozvučenja imaju ugrađen graničnik.

vecernji.ba