FOTO  Mostarski Aluminij primjer studentima za primjenu standarda industrijske ekologije

Mostarski Aluminij primjer studentima za primjenu standarda industrijske ekologije
... Industrijska ekologija, upoznato je danas s primjenom teorije u praksi. Organiziran im je, naime, stručni posjet Aluminiju d.d. Mostar, gdje im je domaćinom bila dr. sc. Antonija Višekruna, glavna inženjerka kontrole i zaštite u Aluminiju, ujedno i profesorica na spomenutomu fakultetu. U pratnji inženjera zaštite okoliša u Aluminiju mr. Vedrana Raiča i svoje asistentice Martine Martinović, dr. Višekruna studentima je održala opsežno predavanje unutar zgrade Aluminijeva Laboratorija, nakon čega su obišli tvorničko skladište opasnoga otpada, potom separator-flotator odnosno pogon za prečišćavanje tehnoloških voda, te bio-disk odnosno pogon za prečišćavanje sanitarnih voda.

Mostarski su se studenti prehrambene tehnologije danas uvjerili u visoku Aluminijevu skrb za zaštitu čovjekove i djelatne sredine, predočene su im činjenice o tomu kako Aluminij, svojim internim odredbama o zaštiti okoliša, sebi postavlja rigoroznije standarde čak i od onih zakonskih, te kako, premda je velikim proizvođačem, nije i zagađivačem okoliša.

Stručni je obilazak završen posjetom studenata tvorničkim Vrtovima, kao ponajboljim primjerom stroge skrbi za ekološki aspekt u poslovnoj strategiji Hercegovačkoga diva.

Aluminij.ba