Mostarske stepenice strave i užasa

Mostarske stepenice strave i užasa
Nakon što je izašlo na vidjelo da je bila riječ o izmišljotini mnogim Mostarkama i Mostarcima je laknulo.

Ipak već godinama je problem ovakve vrste prisutan u našem gradu i samo je pitanje vremena kada će se nešto slično uistinu i dogoditi.
Naime takozvane male i velike stepenice koje vode prema Bijelom Brijegu godinama su omiljeno mjesto manijaka koji bludniče nad prolaznicama.

Koliko je ovo područje problematično potvrdila nam je i djevojka (24) koja živi u naselju Bijeli Brijeg i svakodnevno prolazi preko spomenutih stepenica.

„Kad sam imala 18 godina na malim stepenicama napao me nepoznati muškarac. Na svu sreću, uspjela sam se obraniti tako što sam ga nekoliko puta udarila torbom po glavi, pa se samo okrenuo i smijući se otišao. I na velikim i na malim stepenicama sam i prije i poslije toga viđala odrasle muškarce, potpuno gole, ali osim tog jednog puta sve ostalo ostajalo je samo na vulgarnim dobacivanjima. Nakon tog napada, odnosno pokušaja napada, više ne silazim sama niz stepenice ukoliko to ikako mogu izbjeći. Mislim da je krajnje vrijeme da se nešto poduzme u vezi tih stepenica", ispričala nam je gore spomenuta djevojka koja je kazala i kako su sličnih nezgoda imale i njene susjede.

S PU Mostar nismo uspjeli stupiti u kontakt kako bismo doznali da li su slučajevi poput ovog prijavljivani policiji, no kako neslužbeno doznaje Pogled.ba policijske patrole ne obilaze ovo područje.