FOTO  Mostarske mažoretkinje gostovale u Vrbovcu

Mostarske mažoretkinje

Mostarske mažoretkinje ovoga ljeta iza sebe imaju  brojna putovanja i gostovanja diljem regije i Europe  pa stoga ne čudi da je i kraj ljeta bio rezerviran za još jedno putovanje. Naime juniorski tim  je od 23.-25.kolovoza   gostovao je  u  Vrbovcu na turističko-kulinarskoj manifestaciji  Kaj su jeli naši stari“ .

Najpopularnija Vrbovačka manifestacija održava se tradicionalno  po 39.put. Mostarske mažoretkinje su po prvi puta sudjelovale na njoj  i to na poziv  Limene glazbe i mažoretkinja Vrbovec s kojima Mostarske mažoretkinje imaju izvrsnu suradnju već dugi niz godina . Vrbovečke  mažoretkinje su gostovale u Mostaru proteklog ljeta pa je ovo gostovanje nastavak izvrsne suradnje.

Manifestacija „Kaj su jeli naši stari je“ po prvi puta organizirana1981.godine . Težnja organizatora bila je da se jela pripremaju po starim i što izvornijim receptima, a zatim bi se jela ocjenjivala, izlagala i degustirala. Natjecanje se izvodilo u četiri kategorije - juha, glavno jelo, desert i uređenje stola, a sva hrana posluživala se u starome posuđu, dok su žene bile odjevene u tradicionalne nošnje.

Ovako je sve funkcioniralo do 25. godišnjice manifestacije, da bi od 2005. godine žene pripremile svu hranu koju bi htjele pokazati, ali se više nisu natjecale, nego su je davale samo na degustaciju. Tako je i danas, s time da su 'Kaj su jeli naši stari' već nekoliko godina prerasli lokalne okvire te Vrbovec u te dane svake godine posjeti više od 80.000 ljudi.

Ovogodišnje, 39. izdanje priredbe Kaj su jeli naši stari, imao je  bogat i raznolik program, u kojemu su posjetitelji  tijekom tri dana trajanja festivala mogli  uživati u raznolikom kulturnom, zabavnom, glazbenom programu a cijeli grad je bio uređen u duhu starog vremena .

 

Kao jedine gošće iz susjedne BIH nastupale smo u  dijelu  zabavnog programa zajedno sa domaćinima Limenom glazbom i mažoretkinjama Vrbovec. Uz službeni  nastup koji je održan ispred centralne pozornice festivala  imale smo  i zajednička druženja ,obilazak grada Vrbovca te druženje u opuštenom ambijentu gdje smo razmjenjivale iskustva i dodatno se upoznale sa Vrbovečkom krajem .

Uz druženja i obilazak Vrbovca  i okolice smo imale i jednodnevni izlet  u Tuheljske toplice gdje smo se uz kupanje i druženje još više osnažile prijateljstvo između naša dva tima.

Cilj putovanja je uz sam nastup i promociju našeg  Mostara kroz ples i glazbu  edukativno djelovati na naše djevojke te  kroz druženje i  nastupe  poticati na  učenje kroz niz zabavnih sadržaja i razmjenjivati bogata   iskustva   .

Po povratku u Mostar očekuje nas redoviti upis za nove članice koji počinje već 2.rujna sa početkom nove nastavne godine.

Informacije o upisu će biti oglašene putem medija i na našim službenim Facebook i Instagram stranicama a za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati i na broj mob. 063 316 529