Mostarska podružnica HSP-a BIH: Mostar treba biti jedna izborna jedinica

Navodi kako ta stranka insistira na žurnoj provedbi odluke Ustavnog suda BiH, koja se odnosi na promjenu načina izbora članova Gradskog vijeća.

"Iako je zakašnjela odluka, za koju je bilo potrebno skoro osam godina a time pokazuje koliko su politički subjekti bili za ispravljanje nepravde, smatramo je prvim korakom u uređenju Mostara kao i svih ostalih jedinica lokalne samouprave u BiH.

Tijekom konferencije za novinare, koja je održana danas u Mostaru, Rajič je pozvao OHR i visokog predstavnika u BiH da isprave, kako je kazao, pogrešku koja je uzrokovana nametanjem Statuta Grada Mostara.

Rajič je naveo kako SDA i HDZ upravljaju Mostarom od prvih višestranačkih izbora, te da im ovakvo stanje u Mostaru odgovara, koje se, kako je kazao, ponavlja pred svake izbore kada se "tenzije dižu i s izborom gradonačelnika sve se smiruje".

Iz Gradske podružnice HSP-a BiH Mostar smatraju kako grad na Neretvi mora imati statut kao i sve druge jedinice lokalne samouprave u BiH te da na tom tragu mora imati i izborni zakon.

Fena