Mostarki Dalidi Bebanić potrebno 150.000 maraka za operaciju u Kairu

Ova gimnazijalka već duže vrijeme boluje od rijetke bolesti tumora desne natkoljenice te je nakon liječenja u rodnoj zemlji stručni tim liječnika ocijenio da je za nju jedini spas odlazak u Egipat na liječenje za što je potrebno 150.000 maraka, iznos koji je njezinoj obitelji nedostižan.

U gipsu već 17 mjeseci

- Dalida je liječena na Klinici za ortopediju i traumatologiju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje joj je tumor odstranjen zajedno s kosti i tkivom i već 17 mjeseci nosi gips i čeka operaciju - transplantaciju kosti, odnosno implantata, kazala je njezina majaka Sanita koja sa svojom kćerkom provodi 24 sata dnevno.
Svaki dan je vozi u školu i natrag i nikad joj za svoje dijete nije bilo teško nešto uraditi, ali kako ističe, nakon toliko vremena gips Dalidu guši do te mjere da više ne može podnijeti i samo čeka kad će ga se osloboditi.
No, obitelj koja pruža svu ljubav i pažnju Dalidi ne može u ovome slučaju pomoći jer, kako kaže njezina majka Sanita, odlazak u Egipat i liječenje njihove kćeri na specijalističkoj klinici u Kairu postao je san koji bez pomoći sugrađana nikad neće moći pretvoriti u stvarnost.
Otac Edin radi i ostvaruje zaradu za pristojan život pa tako i majka Sanita može u potpunosti biti posvećena svojoj kćeri, ali iznos od 150.000 maraka njima je kao jednoj prosječnoj mostarskoj obitelji jednostavno neostvariv, što ih baca u očaj.

Pokažimo veliko srce

Stoga ovim putem mole sve ljude dobre volje koji na bilo koji način mogu da pomognu njihovoj kćerki da se i ona vrati u normalan život i ponovno prošeće ulicama rodnog grada.
Priča je već okupirala javnost, a poziv za pomoć vrtoglavo se širi društvenim mrežama, pa nam tako preostaje vjerovati da će humani Mostarci koji redovito podržavaju sve akcije ovoj gimnazijalki vratiti osmijeh na lice.
Broj tekućeg računa u KM: Vakufska banka dd Sarajevo 4677 6200 0009 (KM)
Broj računa za uplate iz inozemstva: Vakufska banka dd Sarajevo Bosna i Hercegovina
SWIFT Code: VAKUBA22 IBAN Code: BA 391606027110019894 Dalida (Edin) Bebanić
Humilišani bb 88000 Mostar Bosnia and Herzegovina.