Mostarska profesorica: Direktor škole mi je prijetio; Direktor: Njen muž me je izvrijeđao

...Dnevnog avaza u Mostaru kako bi, kako je kazala, svima prenijela s kakvim se neugodnostima susreću osobe koje pokušavaju pronaći posao.

Posljednji konkurs

Čelebić se, ispričala je, na posljednjem natječaju prijavila za mjesto profesora njemačkog jezika u Osnovnoj školi u mjestu Gnojnice, gdje i sama živi.

- Lani sam primljena u tu školu, no za dva mjeseca su rekli da ne ispunjavam uvjete natječaja jer sam imala devet umjesto 12 mjeseci radnog iskustva. Tako sam ostala bez posla. Ove sam godine očekivala će me pozvati makar na testiranje i intervju, no to se nije desilo. Intervju je obavljen samo s kandidatom kojem je posao unaprijed obećan. Zbog svega toga sam otišla do direktora Enesa Džihe da mi kaže zašto nisam pozvana. No, on se ponio vrlo neprofesionalno jer je počeo lupati rukama o sto, razbacivati papire i prijetiti i zastrašivati vrlo strogim i histeričnim glasom - tvrdi Čelebić.

Kazala je i da se osjećala poniženo kao nikad te da je nakon toga izašla i sve ispričala mužu koji je čekao ispred škole koji je, kako kaže, ušao u školu da je odbrani.

Na ove navode potražili smo komentar i od Džihe koji nam je kazao kako nikada nije vikao niti prijetio kolegici Čelebić. Također je istakao kako je pozvao i policiju nakon što je njen muž ušao u školu te počeo galamiti.

Samo opomena

- Nisam vikao na nju. Pričao sam telefonom kad je ušla bez pitanja u moju kancelariju te sam joj samo rekao kakvo je to ponašanje da ulazi bez poziva. Nakon toga, uletio je njen muž te je počeo psovati i vrijeđati, a ja sam morao zvati policiju jer su u školi bila djeca. Uprkos svemu, rekao sam im da ga ne kažnjavaju već samo opomenu - ističe Džiho.

Nije ispunjavala uvjete

Džiho je naglasio da je htio pomoći Čelebić da dobije posao jer živi blizu, no nije mogao postupati suprotno zakonu.

- Došla je tražiti objašnjenje zašto nije pozvana na intervju, a znala je da nije ispunila uvjete natječaja. Ona hoće mimo zakona da dobije to mjesto, a ja to ne mogu učiniti jer hoću pošteno da radim - istakao je Džiho.

Dnevni avaz